Ingemar Stenmark hade aldrig sett en majskolv när han beställde en i OS i Lake Placid. Foto: Kanal 5.Ingemar Stenmark hade aldrig sett en majskolv när han beställde en i OS i Lake Placid. Foto: Kanal 5.
Ingemar Stenmark hade aldrig sett en majskolv när han beställde en i OS i Lake Placid. Foto: Kanal 5.
Hans erkännande fick hela OS-studion att brista ut i skratt. Foto: Kanal 5.Hans erkännande fick hela OS-studion att brista ut i skratt. Foto: Kanal 5.
Hans erkännande fick hela OS-studion att brista ut i skratt.  Foto: Kanal 5.

Hela studion i skratt efter Stenmarks ord

Publicerad

Ingemar Stenmark gjorde debut i tv-studion – och han chockade tittarna direkt. 

Detta åstadkom han med en synnerligen märklig anekdot om en majskolv. 

I går kom beskedet att Ingemar Stenmark ska agera expert för Eurosport under OS-sändningarna från spelen i Pyeongchang. 

 – Jag ser verkligen fram emot OS i Pyeongchang och att få se alla svenskar kämpa för guld, framför allt våra alpina hopp som jag så klart följer extra. Att få vara med i OS är speciellt för alla idrottare och mina två OS-guld från Lake Placid är starka minnen för mig. Nu ska det bli kul att medverka i Kanal 5 och Eurosports sändningar från OS, sa Stenmark i ett pressmeddelande. 

 

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Stenmark-värvningen 

 

Och på fredagsförmiddagen gjorde ikonen debut i sändningarna, som programleddes av Jonas Karlsson. 

Stenmark i Eurosport

Karlsson frågade Stenmark efter ett kärt OS-minne och fick en otippad anekdot tillbaka. 

– Jag stod på restaurang i Lake Placid. Jag var 24. Jag skulle be om en... vad heter det… majs, majskolv. Jag hade inte sett en majskolv tidigare, så jag visste inte hur den fungerade. Så jag bad henne dela på den. Då sa hon: "Det är inte så lätt". Jag trodde att hela kolven bestod av majs, så jag tänkte inte ta hela, säger Stenmark i sändningen. 

Experterna Magdalena Forsberg, Therese Borssén, Peter Forsberg och Anders Södergren skrattade gott åt berättelsen. 

– Oväntat olympiskt minne måste man säga, säger Karlsson. 

 

MISSA INTE! Största nyheterna från OS – från SportExpressens bot 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag