Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA

”Som vanligt är det en Modo-spelare”

Publicerad

GANGNEUNG/STOCKHOLM. Erika Grahms utvisning i den sista perioden blev kostsam för Sverige.

När experten Peter Forsberg fick se situationen i efterhand utbrast han:

– Det är som vanligt, det är Modo-spelare.

Sverige föll knappt mot Schweiz i den sista gruppspelsmatchen.

Damkronorna var redan klara för kvartsfinal, men nu väntar Finland eller OAR (Ryssland) kommer att stå för motståndet där.

Matchen mot Schweiz präglades av flera svenska utvisningar, något som de svenska spelarna menade blev avgörande för matchen.

– Det är inte okej, vi ska inte sitta där så mycket, sa Erika Grahm.

Just Grahm drog på sig en utvisning i sista perioden – där Schweiz sedan gjorde det matchavgörande målet en minut efteråt.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

”Som vanligt, en Modo-spelare”

Grahm, till vardags i Modo, fällde Lara Stadler med skridskon, men på reprisbilderna såg händelsen ut att vara oavsiktlig.

– Lite mer otur än menat, sa programledaren Karin Frick i Eurosport 1.

Experten Peter Forsberg utbrast:

– Fastnar med skridskon. Det är som vanligt, det är Modo-spelare som har en dålig… Som man inte ska få en utvisning på egentligen.

"Foppa" representerade som bekant Modo de första åren av sin hockeykarriär i Sverige, och även under NHL-lockouten 2004.

– Det är en tuff utvisning. Jag ska inte göra någon bedömning av det, det är som det är, sa förbundskaptenen Leif Boork i Eurosport.

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

Foppa: ”In och grisa”

Peter Forsberg riktade även en uppmaning till Damkronorna inför den kommande kvartsfinalen. 44-åringen vill se ett hårdare fysiskt spel.

– Schweiz fick ganska lätta minuter, vi var inte på dem.

Finland väntas slå Ryssland i sin sista gruppspelsmatch – och ställs i så fall mot Sverige i kvartsfinal.

– Ska vi slå Finland måste vi vara tuffare på de bästa spelare. In och grisa, snacka med dem. Ibland måste man in och köra över någon. Gå in och kör över deras bästa spelare, säger Peter Forsberg.

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag