Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAYFoto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Hanna Falk med Stina Nilsson efter sprinten. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNHanna Falk med Stina Nilsson efter sprinten. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Hanna Falk med Stina Nilsson efter sprinten. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Krista Pärmäkoski. Foto: FILIP SINGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNKrista Pärmäkoski. Foto: FILIP SINGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Krista Pärmäkoski. Foto: FILIP SINGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Hanna Falk Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNHanna Falk Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Hanna Falk Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Skyller sitt fiasko – på Hanna Falk

Publicerad

Krista Pärmäkoski missade medaljerna på sprinten i OS i Pyeongchang.

Finskan skyller sitt misslyckande på svenska konkurrenten Hanna Falk.

– Jag kommer ihåg vad Hanna gjorde i Falun, säger Pärmäkoski enligt Iltalehti. 

Krista Pärmäkoski lyckades inte ta sig hela vägen till final i gårdagens OS-sprint. Finskan rök redan i semifinalerna, och kunde bara se på när Stina Nilsson krossade allt motstånd och tog hem guldet. Detta trots att Pärmäkoski hade tredje bästa tid i prologen. 

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Finska ilskan

I semifinalen hamnade Hanna Falk och Pärmäkoski i en tajt omkörningssituation. Enligt Pärmäkoski fick hon Falks stav på låret och kände av smärtor under resten av loppet.

Dagen efter loppet antyder nu Pärmäkoski att det inte var första gången Falk kör med fulspel. 

– Jag kommer ihåg vad Hanna gjorde i Falun. Hon tjuvstartade och blev senare avstängd för att hon hade samlat ihop till två gula kort, säger Pärmäkoski enligt Iltalehti. 

 

LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum.

"Måste vara hårdhudad"

I VM i Falun blev Falk mycket riktigt diskad. Hon fick sin första officiella varning för en tjuvstart och stängdes av helt när hon blockerade vägen för amerikanska åkaren Sadie Bjornsen. 

– Det är vansinnigt gjort av henne, sa SVT-experten Anders Blomquist om Falk då. 

Pärmäkoski hyser dock inget personligt agg gentemot Falk.

– Det var inte en speciellt hård träff, säger hon. 

– Det skedde i en tävlingssituation. Man måste vara hårdhudad i sprint om man ska överleva.

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

 

LÄS MER: Sverige dömer ut förklaringen efter Stina Nilssons guld

LÄS MER: Väderkaoset i OS – parken evakueras 

LÄS MER: Fylleskandal skakar Norge – ledare skickas hem 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag