Rasmus Dahlin. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNRasmus Dahlin. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rasmus Dahlin. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rasmus Dahlin och Staffan Kronwall. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNRasmus Dahlin och Staffan Kronwall. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rasmus Dahlin och Staffan Kronwall. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Skrällen: Dahlin kan petas – i premiären

Publicerad

Rasmus Dahlin ses som svensk hockeys allra största framtidslöfte.

Men den offensiva backen kan komma att bli petad ur truppen inför första OS-matchen för Tre Kronor, skriver Aftonbladet. 

Han är redan en nyckelspelare och förutspås bli förstevalet i NHL-draften. Det var ingen skräll när Rasmus Dahlin blev uttagen av förbundskapten Rikard Grönborg inför OS.

Dahlin kan peta

Men kanske får Dahlin vänta på sin första istid i Pyeongchang. Grönborg har sagt att han vill ha sju backar i truppen inför OS-premiären mot Norge, och enligt Aftonbladet återfinns Dahlin först på åttonde plats i hackordningen. Så ska det i alla fall ha sett ut på Tre Kronors träningar.

 

LÄS MER: OS-hockeyn – tv-tider, spelschema och grupper

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

Grönborg dementerar

Men Grönborg dementerar. 

– Det är ingen som just nu är sjunde eller åttonde back. Vilka som spelar ska vi arbeta fram tills pucken släpps. Först måste vi veta att alla är friska, säger Grönborg till Aftonbladet.  

– Jag tycker att Rasmus stod upp väldigt bra mot Kanada. De åkte efter honom en hel del men han klarade att dra det bra. 

Grönborg vill dock inte ge något klart besked kring om Dahlin kommer att få spela mot Norge. 

– Vi ska ta ut de sju backar vi vill ha och som passar bra i olika sekvenser, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag