Foto: GEPA PICTURES/ MATHIAS MANDL / GEPA BILDBYRÅNFoto: GEPA PICTURES/ MATHIAS MANDL / GEPA BILDBYRÅN
 Foto: GEPA PICTURES/ MATHIAS MANDL / GEPA BILDBYRÅN
Foto: EIBNER/EXPA/JOHANN GRODER / IMAGO/EIBNER EUROPA IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: EIBNER/EXPA/JOHANN GRODER / IMAGO/EIBNER EUROPA IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: EIBNER/EXPA/JOHANN GRODER / IMAGO/EIBNER EUROPA IMAGO SPORTFOTODIENST

Skidskyttet skjuts upp efter kaoset

Publicerad

Vädret fortsätter att ställa till det för tävlingarna i Sydkorea.

Nu ställs damernas skidskytte in.

– Det ställer till det för de aktiva, säger experten Per Elofsson i Kanal 5.

De hårda vindarna har tidigare skapat problem för arrangörerna i OS i Pyeongchang.

Flera alpina grenar har ställts in, senast damernas slalom på onsdagen.

Nu står det också klart att damernas distanslopp över 15 kilometer skidskytte ställs in.

https://twitter.com/IBU_WC/status/963669977189535744

"Det ställer till det"

Tävlingarna avgörs i stället på torsdagen, klockan 9.15, strax innan herrloppet är planerat att starta.

– Det är många som förbereder sig just för den här dagen, och att få det uppskjutet är inte alls bra. Det ställer till det för de aktiva, säger experten Per Elofsson i Kanal 5.

Redan i söndags rådde det oklarheter kring skidskyttetävlingar, då sprint stod på schemat. Då avgjordes trots allt tävlingarna på utsatt tid, och åkarna fick kämpa mot blåsiga förhållanden på skjutvallen.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag