Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Silvias blixtbesked – ställer in OS-besöket

Drottning Silvia.
Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Skidskytten Hanna Öberg tog OS-guld.
Foto: SVEN LINDWALL
Charlotte Kalla har tagit guld och silver i OS.
Foto: TNS/MINNEAPOLIS STAR TRIBUNE

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia skulle under fredagen ha rest till vinter-OS i Sydkorea.

Men i sista stund meddelar hovet att hon ställer in resa.

– Drottningen är ledsen över att inte kunna följa med. Men med anledning av andra åtaganden har hon valt att inte åka, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

På fredagen skulle kungen och drottningen ha rest från Sverige till Sydkorea för att under den närmaste veckan närvara vid vinter-OS i Sydkorea.

De skulle ha landat under lördagen.

Men nu meddelar hovet att drottning Silvia ställer in sin resa.

– Kungen och drottningen har många åtaganden. Det var planerat att drottningen skulle följa med, men nu finns det flera andra åtaganden i Sverige som hon behöver ägna sig åt. Därför har hon valt att inte resa med till Sydkorea, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Vad är det för åtaganden?

– Det är många olika, officiella och privata. Men drottningen är ledsen över att inte kunna följa med. Men med anledning av andra åtaganden har hon valt att inte åka.

När fattades beslutet?

– Nyligen, det var nu på morgonen. Och då är det förstås så att vi berättar det och ger korrekt information.

Prinsessan Madeleine väntas i mars få sitt tredje barn i Sverige – men beskedet om Silvias inställda resa ska inte tolkas som att det är nära till förlossning.

– Det är inte av sådana skäl, utan det handlar om att drottningen har många arbetsuppgifter som hon behöver ägna sig åt här i Sverige.

Kung Carl Gustaf kommer att resa som planerat.

Texten uppdateras.