Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sebbes” krav: En stor bojkott

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: AP / AP OLYMPICTORCH2014.COM

PYEONGCHANG. Sebastian Samuelsson blev hotad efter att han riktat kritik mot IBU då de valde att förlägga världscuptävlingen i Ryssland. 

Det stoppar inte honom från att uppmana andra åkare att bojkotta tävlingar i landet. 

– Jag hoppas att fler åkare träder fram och säger att vi inte ska åka dit, säger han till Reuters

Sebastian Samuelsson blev "Silver-Sebbe" med hela svenska folket när han stod för en superskräll och kammade hem OS-silver i herrarnas jaktstart. 

Ungefär i samma veva så kom beskedet från det internationella skidskytteförbundet (IBU) att förlägga årets världscupsavslutning i ryska Tiumen. Detta trots att förbundet förra året degraderade Ryssland från en permanent till en provisorisk medlem som straff för dopingskandalen som även portade landet från OS. 


LÄS MER: Skidskytte under OS- program med tider och datum.


Sebastian Samuelsson låter sig inte skrämmas

Sebastian Samuelsson vädrade sin kritik mot detta på Twitter. 

"Enormt besviken över internationella skidskytteförbundets beslut i dag att, trots stora påtryckningar från aktiva, behålla världscupavslutningen i Ryssland”, skrev han.

Detta ledde till att han fick ta emot hat och hot från vad han själv kallade "ryska troll". 

– Jag trodde inte att jag skulle bry mig så himla mycket, men det är klart… När man får meddelanden att de väntar på mig i Ryssland och att de vet vem jag är, då är det inte så himla kul att läsa, säger Samuelsson om hoten. 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis


Samuelsson uppmanar till en bojkott

Han har dock valt att inte låta sig skrämmas och nu uppmanar han andra åkare att göra sina röster än mer hörda i frågan. Därför uppmanar han åkare att bojkotta tävlingar i Ryssland.  

– Jag hoppas att fler åkare träder fram och säger att vi inte ska åka dit. Det har redan utövats tryck från åkare att ta bort alla tävlingar från ryssarna, men de (IBU) har inte gjort det. Jag tycker det är en skam att de inte lyssnar på oss åkare, säger han till Reuters


LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

LÄS MER: Alla tv-tider i OS för söndag 18 februari 

LÄS MER: OS 2018 - så spelar Tre Kronor i slutspelet