Sebastian Samuelsson med sitt OS-silvret. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAYSebastian Samuelsson med sitt OS-silvret. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Sebastian Samuelsson med sitt OS-silvret. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Lindsey Vonn. Foto: GEPA PICTURES/ THOMAS BACHUN / GEPA BILDBYRÅNLindsey Vonn. Foto: GEPA PICTURES/ THOMAS BACHUN / GEPA BILDBYRÅN
Lindsey Vonn. Foto: GEPA PICTURES/ THOMAS BACHUN / GEPA BILDBYRÅN

Hyllas för svaret – på Vonns dejtfråga

Publicerad

PYEONGHANG. Kort innan OS sa Lindsey Vonn att hon var singel för att kunna fokusera på OS. 

Men väl här går hon ut på Twitter i jakt på en dejt. 

Och hon har fått ett svar - av en svensk medaljhjälte. 

"Jag väntar", skriver skidskytten Sebastian Samuelsson på Twitter

Under ett par år utgjorde den alpina skidstjärnan Lindsey Vonn och golfikonen Tiger Woods världens hetaste idrottspar. De gick skilda vägar – och därefter delade Vonn friskt med sig av sin längtan efter en ny partner.

Så kom beskedet i november 2016: Vonn hade hittat kärleken igen. I ett Instagram-inlägg inför Thanksgivinghelgen i USA avslöjade alpinstjärnan att Kenan Smith, assisterande tränare till wide recievers i NFL-laget Los Angeles Rams, var hennes nya pojkvän. Ett år senare var Vonn singel på nytt. 

Vonn letar dejt på OS

Dagarna innan OS-invigningen i Pyeongchang kom Vonn med en skämtsam förklaring till uppbrottet från Smith.

Under en hashtagg på Twitter, där man kan dela med sig av "en rolig anledning till att man är singel", skriver Vonn:

"Jag är singel för att jag har ögonen på OS. Var är min motivationscoach?"

Nu är Vonn på OS och är inne i den så kallade OS-bubblan. Men på onsdagen informerades hon om att det är alla hjärtans dag, vilket ledde till att hon går på jakt efter en dejt. 

Återigen är det Twitter hon använder sig av. 

"Det är tydligen alla hjärtans dag. Jag glömde det eftersom jag är på OS och jag är singel. Är det någon annan singel där ute som vill vara mina alla hjärtans dag-dejt?", skriver hon. 

https://twitter.com/lindseyvonn/status/963667334492774400

Silver-Seb vill ha en dejt med Vonn

Många har svarat på tweeten och meddelat att de gärna blir hennes dejt. 

En användare vid namn Valera Patotski tog en bild på Sebastian Samuelsson, den svenska skidskytten som nyligen skrällde hem ett silver i jaktstarten, och skickade den till Vonn. 

"Titta på hans ögon, hur kan du säga nej till den här killen? Han kanske har lite längre hår nu", skriver hon. 

https://twitter.com/ValeraPatotski/status/963731822734700544

Och Samuelsson själv är öppen för en dejt med en amerikanska storstjärnan. 

"Jag väntar", skriver han på Twitter. 

https://twitter.com/SebbeSamuelsson/status/963739721020137473

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

LÄS MER: Alla tv-tider i dag, onsdag 14 februari 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

LÄS MER: Sverige dömer ut förklaringen efter Stina Nilssons guld

LÄS MER: Väderkaoset i OS – parken evakueras 

LÄS MER: Fylleskandal skakar Norge – ledare skickas hem 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag