Ole Morten Iversen är damtränare i Sverige. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNOle Morten Iversen är damtränare i Sverige. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Ole Morten Iversen är damtränare i Sverige. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Han är även personlig tränare för Stina Nilsson. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLOHan är även personlig tränare för Stina Nilsson. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO
Han är även personlig tränare för Stina Nilsson. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO

Sänkt av viruset: ”Det var döden”

Publicerad

PYEONGCHANG. Sveriges tränare Ole Morten Iversen drabbades av noroviruset inför OS-premiären och tvingades till isolering.

Nu är han på benen igen.

– Jag är glad att ingen annan blev smittad, säger Iversen.

Situationen vara rejält oroande i några dagar.

Först insjuknade damtränaren Ole Morten Iversen i noroviruset, alltså vinterkräksjukan, och tvingades till isolering. Kort därpå isolerades även förbundskapten Rikard Grip och herrtränaren Lars Selin från övriga OS-truppen.

– Vi har en höjd beredskap nu, förklarade läkaren Per ”Pliggen” Andersson.

 

LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum

"Det var döden"

Men viruset spred sig inte vidare i den svenska truppen, tack och lov. Och nu har Ole Morten Iversen repat sig.

SportExpressen träffar honom på skidstadion i Pyeongchang, där han snurrat runt med landslagsåkarna i över en timme.

– Jag mår väldigt bra nu, säger Iversen med ett flin.

– Egentligen var det där bara en ganska kort grej, det gick över snabbt. Jag mådde dåligt i tre, fyra timmar, sen sov jag i en dag och efter det har jag känt mig frisk.

Men det var tre, fyra jobbiga timmar där?

– Ja, det var det. Det var döden! Men jag är framför allt glad att ingen annan blev smittad.

Tränare för Stina

Sverige har redan tagit ett OS-guld i Pyeongchang genom Charlotte Kalla. Under tisdagen hoppas många på att det kommer ett till från Stina Nilsson i sprinten.

Och Ole Morten Iversen, som är Stinas tränare, tror att det kan gå vägen.

– Hon och Maiken Caspersen Falla får nog finna sig i att vara favoriter, med tanke på hur det har sett ut den här säsongen, säger Iversen.

– Och jag tror så klart på Stina. Den här tuffa banan ska passa henne bra.

Han fortsätter:

– Samtidigt ska vi komma ihåg att det är svårt att infria förväntningar i sprint. Det är så små marginaler som avgör om det blir succé eller fiasko.

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/1954654661529362
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag