Peter Forsberg. Foto: DISCOVERYPeter Forsberg. Foto: DISCOVERY
Peter Forsberg.  Foto: DISCOVERY
Sandra Hälldahl. Foto: NICLAS TILOSIUS / KVPSandra Hälldahl. Foto: NICLAS TILOSIUS / KVP
Sandra Hälldahl.  Foto: NICLAS TILOSIUS / KVP

Sandra avslöjar nu "Foppas" tabbe i tv

Publicerad

Peter Forsberg råkade kalla guldhoppet Sandra Näslund för Sandra Hälldahl i Eurosports OS-sändningar. 

Forsberg hävdar att hjärnsläppet berodde på att han brukade gå i samma skolklass som forne skidstjärnan Hälldahl – något som Hälldahl själv förnekar. 

– Det där stämmer inte. Vi gick inte ens i samma skola, säger Hälldahl. 

Det var en märklig scen som utspelades under Eurosports OS-sändningar fredags eftermiddag. Jonas Karlsson agerade programledare och diskuterade Sveriges medaljchanser med sin expertpanel. 

Men när Peter Forsberg skulle agera skicrossexpert bröt skrattsalvor lös i studion. Han råkade kalla Sandra Näslund för Sandra Hälldahl – och blev genast rättad av sina bisittare. 

 

LÄS OCKSÅ: OS 2018 - tv-tider och program lördag 10 februari 

 

Foppas miss i tv

– Sandra Hälldahl, hon gick ju i min klass, säger Forsberg, vilket man kan se i det här Twitter-inlägget från Eurosport.  

– Näslund har jag ju följt nära, konstigt att jag inte kunde hennes namn. 

Om namnet Sandra Hälldahl låter bekant misstar du dig inte. Hon var en gång i tiden en elitåkare av hög klass och har bland annat ett JVM-guld i slalom och VM-guld i telemark på meritlistan. 

Men klasskamrat med Peter Forsberg har hon aldrig varit.

 

 

"Vi gick inte ens i samma skola"

– Det där stämmer inte. Vi har inte gått i samma klass. Däremot är vi båda från Örnsköldsvik. Han minns fel, säger Hälldahl när SportExpressen ringer upp. 

Gick ni ens i samma skola? 

– Nä, det tror jag inte. Jag gick inte på gymnasiet i Örnsköldsvik, jag gick på idrottsgymnasium. Och han är 73:a och jag är 77:a, så vi kan inte ha gått i samma skola oavsett. 

Men du fick i alla fall ditt namn nämnt i en OS-sändning. Det är alltid något. 

– Det är inte helt fel. Äh, så kan det bli. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag