Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Såg henne lura döden - kapabel till vad som helst

Anja Pärson och Jessica Almenäs leder "OS-kväll" Foto: SVEN LINDWALL
Peter Forsberg imponerar på Mats Olsson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Jessica Almenäs och Anja Pärson.

17 kvällar i rad i tv.

Det kan vara den mest krävande grenen i OS, speciellt som de sitter i Sydkorea-studion mitt i natten, lokal tid.

Med tanke på hur mycket pengar, hur många människor och hur mycket ny teknik som Discovery satsat på vinter-OS visade sig ”OS-kväll med Jessica & Anja” i premiären vara ett väldigt traditionellt magasinprogram med gäster och reportage, lite duktigt, lite ordentligt och… lite tråkigt.

Det sprakade inte om premiären, men det är med den här typen av program som det är med en fars på teatern, ju mer man spelar desto bättre och samspelt blir allting.

Och eftersom detta är ett OS under två veckor kommer allting att bli lättare för Jessica och Anja.

***

När jag jobbade med stora mästerskap andades jag alltid ut när tävlingarna började för då slapp vi hitta på mer eller mindre krystade och konstruerade vinklar, med resultat att luta sig mot kom vinklarna automatiskt.

Inget är nånsin ett självspelande piano, men med tävlingar och resultat – och det gäller både svenska framgångar och eventuella misslyckanden – blir allting så mycket enklare.

Man såg det i går i intervjuerna med de svenskar som tävlat i puckelpist.

Med tanke på tidsskillnaden, Sydkorea är åtta timmar före Sverige, kan vissa tävlingar vara svåra att följa och då är ett magasinprogram varje kväll på bästa sändningstid perfekt.

***

Jessica Almenäs är rutinerad och har gjort många och stora direktsändningar och Anja Pärson har jag sett lura döden i Vancouver och tror hon är kapabel till vad som helst så förutsättningarna är utmärkta även om det dröjde ett tag innan Anja Pärson slappnade av.

Har man Anja i studion ska man utnyttja hennes erfarenhet. 

Hon är en av våra största idrottare och får hon bara chansen har hon mycket att berätta med många insikter om saker och känslor som vi vanliga dödliga varken känner till eller ens begriper.

Hon släppte loss i Frukostpanelen, med Patrick Ekwall och Robin Bryntesson, och man behöver den lättsamheten eftersom OS i sig är ett förbannat högtidligt och näsan-i-luften-arrangemang.

****

Det var imponerande att modemänniskan Frida Fahrman och Lennart Ekdal satt i studion trots att de egentligen befann sig i Stockholm. Det var en sorts hologram som Justin Timberlake hade med Prince i Super Bowl.

Jag är superallergisk mot inslag där en reporter ska testa olika idrottsgrenar, men är det nån som ska klara det är det Isabel Boltenstern vars entusiasm både är svår att värja sig mot och dessutom är på riktigt. Den sortens nyfikenhet kan man inte bluffa.

Bäst gillade jag som så ofta – nästan alltid – Peter Forsberg.

I all olympisk högtidlighet är det befriande med ”Foppas” lätt nonchalanta stil.

När de pratade om OS-invigningar, och hur fantastiska de är, avslöjade ”Foppa” att inför OS i Lillehammer var det så kallt och tråkigt i kön in till arenan att han gick hem och la sig.

Så högtidligt var det.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!