Förbundskapten Rikard Grönborg. Foto: CAROLINE LARSSONFörbundskapten Rikard Grönborg. Foto: CAROLINE LARSSON
Förbundskapten Rikard Grönborg. Foto: CAROLINE LARSSON
Joel Lundqvist och Johan Fransson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNJoel Lundqvist och Johan Fransson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Joel Lundqvist och Johan Fransson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Så ställer Tre Kronor upp i OS-premiären

Publicerad

Tre Kronor möter Norge på torsdag i OS-premiären.  

Förbundskaptenen Rikard Grönborg mörkade laget efter sista träningen men allt tyder på att Rasmus Dahlin, 17 år, gör OS-debut. 

– Jag ska verkligen ge allt nu. Jag vill spela om det där guldet, säger supertalangen. 

Så här ser Tre Kronor ut att ställa upp.

Efter den obligatoriska lagbilden började Tre Kronor sin sista träning innan premiären mot Norge som spelas på torsdagen. 

En kul incident var när en volontär ville ta bild med laget men vurpade tre gånger på vägen fram till de uppställda spelarna som tjoade åt honom. 

Ganska direkt i träningen påbörjades tvåmålsspel där man tydligt kunde se att Rikard Grönborg fortsätter satsa på samma formationer som tidigare. 

Förbundskaptenen ville efter träningen inte avslöja vilken back och två forwardar som får sitta på läktaren, då han inte hade informerat laget ännu, men mycket pekar på att Johan Fransson, Carl Klingberg och John Norman ställs utanför. 

"De ställer frågor om draften"

Det betyder i så fall att Rasmus Dahlin får spela i premiären. 

– Det är så skönt att OS börjar. Nu är det hockey som gäller, konstaterar Rasmus Dahlin, som jagades av internationell press efter träningen. 

– De ställer frågor om draften och sådant, ler han. 

Om de otroligt höga kraven på honom säger han: 

– Jag försöker att inte tänka på det. Jag har väldigt höga krav på mig själv och jag ska verkligen ge allt jag kan. 

– Jag vill spel om det här guldet.

Rikard Grönborg ville inte heller avslöja vem som får vakta målet i premiären men det beror på att han inte vill ge motståndaren den fördelen. Målvakterna har fått besked om vem som får förtroende: 

Så här ställer Tre Kronor upp

Så här tränade Tre Kronor: 

Backpar: 

Rasmus Dahlin - Patrick Hersley 

Erik Gustavsson - Jonas Ahnelöv 

Staffan Kronwall - Simon Bertilsson  

Mikael Wikstrand - Johan Fransson 

Kedjor:

Joakim Lindström - Oscar Möller - Pär Lindholm

Dennis Everberg - Anton Lander - Linus Omark

Fredrik Petersson - Joel Lundqvist - Dick Axelsson

Patrik Zachrisson – Alexander Bergström – Viktor Stålberg 

John Norman – Carl Klingberg 

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

LÄS MER: OS 2018 – program och tv-tider onsdag 14 februari.  

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag