OAR-atleten var känslosam efter bronsmedaljen. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USAOAR-atleten var känslosam efter bronsmedaljen. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
OAR-atleten var känslosam efter bronsmedaljen.  Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
Belorukova, till höger i bild, firar sin tredjeplats i sprinten. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USABelorukova, till höger i bild, firar sin tredjeplats i sprinten. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
Belorukova, till höger i bild, firar sin tredjeplats i sprinten.  Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA

Ryskans brandtal: ”Inget kommer att krossa oss”

Publicerad

Yulia Belorukova tog brons i damernas sprinttävling på OS. Efter loppet var hon känslosam och pratade om hur det var att tävla som ryska under OAR-flagga. 

– Inget kommer krossa oss, inget kommer göra oss rädda, sa Yulia Belorukova. 

Yulia Belorukova gick i mål över tre sekunder efter Stina Nilsson i damernas klassiska sprint. Men det räckte ändå till ett brons för den ryska åkaren som var känslosam på presskonferensen efter loppet. 

Belorukova pratade om hur det var att vinna medalj under OAR-flagga. 

– Jag är chockad. Det har väldigt svårt för mig, jag har försökt fokusera så mycket jag kan under den här perioden och jag är nöjd med att jag lyckades, sa Yulia Belorukova presskonferensen. 

OAR står för Olympiska Atleter från Ryssland. Anledningen till att ryssarna inte får tävla under rysk flagg är den omfattande dopningsskandalen som förre dopningschefen Grigory Rodchenkov avslöjade. Dopade ryssar blev helt anstängda medan resten alltså får tävla som OAR. 

LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum.

"Vi kommer kämpa till slutet"

Belorukova fick frågan hur det kändes att ha så många ryska fans på plats vid skidstadion. 

– Jag är väldigt glad att de är här men jag kände inte bara deras stöd utan stödet från alla mina fans i Ryssland, sa Belorukova.  

När Belorukova fick frågan om hur hon ser på situationen med Ryssland och de 

– Det finns inget som kommer krossa oss och inget som kommer göra oss rädda. Vi är starka och kommer kämpa till slutet, sa Belorukova med gråt i rösten. 

Belorukova vann silver på sprintstafetten i fjolårets Lahti-VM. 

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag