Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Hårda OS-kritiken: "Kan inte ersätta"

Publicerad

Skellefteå AIK tappar tre av sina tyngsta spelare till OS. 

Tränaren Bert Robertsson är inte nöjd med schemaläggningen. 

– Det går inte att ersätta dem, säger Robertsson till Hockeysverige.se. 

Skellefteå AIK föll offer för sin egen stjärnglans när Rikard Grönborg tog ut sin OS-trupp. Tre av lagets bästa spelare, Joakim Lindström, Oscar Möller och Pär Lindholm, ska representera Tre Kronor i Pyeongchang. 

Ett bakslag för Skellefteå-tränaren Bert Robertsson – som inte är helt nöjd med schemaläggningen. 

 

LÄS OCKSÅ: Få senaste nytt om OS direkt i Messenger 

 

"Det är uppenbart"

– Nu är det som det är, vi kan inte göra någonting åt det och vi har planerat för det här scenariot. Men det är uppenbart att schema inte riktigt faller till vår favör, säger Robertsson till Hockeysverige.se.  

 

 

– Jag vet inte hur dialogen har gått, jag har ingen aning. Mitt antagande är väl att man kanske inte hade räknat med det som hände, att NHL-spelarna inte spelar OS. Att det är en liten miss i planeringen och att man trodde att SHL skulle lämnas ganska orörd. Kanske trodde man även i det här scenariot att man inte skulle ta med så många SHL-spelare som det blev.

 

 

LÄS OCKSÅ: OS 2018 - program och tv-tider lördag 10 februari 

 

"Går inte att ersätta"

Robertsson har inga problem med att erkänna att trion Joakim Lindström, Oscar Möller och Pär Lindholm kommer att bli saknade. 

– Det går inte att ersätta dem, absolut inte. Men sedan tycker jag att man vinner hockeymatcher på andra sätt än att göra massa mål. Det tycker jag vi har gjort. Att kriga och freda sitt eget mål och bita ihop som grupp, säger Robertsson. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag