Amerikanske snowboardåkaren Jamie Anderson. Foto: GEPA PICTURES/ MARIO KNEISL / GEPA PICTURES BILDBYRÅNAmerikanske snowboardåkaren Jamie Anderson. Foto: GEPA PICTURES/ MARIO KNEISL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Amerikanske snowboardåkaren Jamie Anderson. Foto: GEPA PICTURES/ MARIO KNEISL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Fotbollsstjärnan Hope Solo har tidigare vittnat om sex bland delatagrna i OS-byn. Foto: EUGENIO SAVIO / AP TT NYHETSBYRÅNFotbollsstjärnan Hope Solo har tidigare vittnat om sex bland delatagrna i OS-byn. Foto: EUGENIO SAVIO / AP TT NYHETSBYRÅN
Fotbollsstjärnan Hope Solo har tidigare vittnat om sex bland delatagrna i OS-byn. Foto: EUGENIO SAVIO / AP TT NYHETSBYRÅN

Rekordantal kondomer till idrottarna i OS-byn

Publicerad

Pyeongchang är platsen där världens främsta vinteridrottare ska göra upp om de finaste medaljerna man kan vinna. 

OS-byn är platsen där de sedan raggar hämningslöst på varandra. 

Av allt att döma. 

Enligt CNN delar arrangören ut 110 000 kondomer till de aktiva under OS - ett rekord i vinter-OS-sammanhang. 

OS i Seoul 1988. Kanske mest ihågkommet för den kanadensiska sprinten Ben Johnson slog världsrekord på 100 meter, vann guld - och några dagar senare åkte han fast för doping. 

Men det var även det mästerskapet då det framkom rapporter om så begagnade kondomer som hittades på taken i OS-byn att IOK, enligt Time Magazine, valde att förbjuda utomhussex. 

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis 

 

"Mer sex än vad jag någonsin haft tidigare"

Och att utövarna har mycket sex i OS-byn är en illa dold hemlighet. 

Den amerikanska simmaren Ryan Lochte uppskattar att 70-75 procent av utövarna har sex under spelens gång. Hans landsmaninna Hope Solo berättar att hon sett folk ha sex lite överallt. 

– De hade sex ute i det fria, mellan byggnader och allt. 

Skidåkaren Carrie Sheinberg berättar att hon på OS i Lillehammer 1994 blev erbjuden av två tyska bobåkare att hon skulle få deras guldmedalj i utbyte mot sex och pingisspelaren Matthew Syed sa efter Barcelona 1992 att han hade haft mer sex på 2,5 vecka än vad han haft tidigare under hela sitt liv. 

Tvingades lämna OS - efter ekivoka bilden

OS i Vancouver 2010 fick mängder av rubriker på ämnet promiskuitet. ESPN rapporterade att sex icke namngivna OS-atleter hade en orgie i en jacuzzi, USA:s hockeystjärna Bobby Ryan vittnade om en lösaktig silverfest "där alla hånglade" och att "festandet" sedan fortsatte inomhus där ingen tittade på. 

Amerikanen Scott Lago tvingades till och med lämna OS-byn efter att TMZ publicerat bilder på honom då ett kvinnligt fan bet tag i hans bronsmedalj som han hade hängande som en fallossymbol från sitt skärp. 

Bilderna som tvingade Lago att lämna OS-byn. Foto: Skärmdump TMZ

"Det som händer i OS-byn - det stannar där"

Flera utövare vittnade om att dejtingappen Tinder - och andra appar likt den - gjorde det ännu lättare att hitta en partner för aftonen. Den amerikanska snowboardåkerskan Jamie Anderson berättade att Tinder tog sex i OS-byn "till nästa nivå". 

Det blev till och med för mycket för Anderson som valde att radera sitt konto för att kunna fokusera på sporten. 

OS i Pyeongchang verkar inte bli ett dugg annorlunda jämfört med föregående olympiska spel. Tvärtom delar arrangören ut totalt 110 000 kondomer, 37,6 per utövare, ett nytt rekord i vinter-OS-sammanhang. 

Vilket får CNN att ställa sig frågan: "Förväntar de sig det mest promiskuösa OS:et någonsin?" Det är tveksamt om vi någonsin kommer få svar på det, för mest troligt säger de allra flesta som simmerskan Dara Torres sa 2012:

– Det som händer i OS-byn, det stannar i OS-byn. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag