Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rekordantal kondomer till idrottarna i OS-byn

Amerikanske snowboardåkaren Jamie Anderson. Foto: GEPA PICTURES/ MARIO KNEISL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Fotbollsstjärnan Hope Solo har tidigare vittnat om sex bland delatagrna i OS-byn. Foto: EUGENIO SAVIO / AP TT NYHETSBYRÅN

Pyeongchang är platsen där världens främsta vinteridrottare ska göra upp om de finaste medaljerna man kan vinna. 

OS-byn är platsen där de sedan raggar hämningslöst på varandra. 

Av allt att döma. 

Enligt CNN delar arrangören ut 110 000 kondomer till de aktiva under OS - ett rekord i vinter-OS-sammanhang. 

OS i Seoul 1988. Kanske mest ihågkommet för den kanadensiska sprinten Ben Johnson slog världsrekord på 100 meter, vann guld - och några dagar senare åkte han fast för doping. 

Men det var även det mästerskapet då det framkom rapporter om så begagnade kondomer som hittades på taken i OS-byn att IOK, enligt Time Magazine, valde att förbjuda utomhussex. 

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis 

 

"Mer sex än vad jag någonsin haft tidigare"

Och att utövarna har mycket sex i OS-byn är en illa dold hemlighet. 

Den amerikanska simmaren Ryan Lochte uppskattar att 70-75 procent av utövarna har sex under spelens gång. Hans landsmaninna Hope Solo berättar att hon sett folk ha sex lite överallt. 

– De hade sex ute i det fria, mellan byggnader och allt. 

Skidåkaren Carrie Sheinberg berättar att hon på OS i Lillehammer 1994 blev erbjuden av två tyska bobåkare att hon skulle få deras guldmedalj i utbyte mot sex och pingisspelaren Matthew Syed sa efter Barcelona 1992 att han hade haft mer sex på 2,5 vecka än vad han haft tidigare under hela sitt liv. 

Tvingades lämna OS - efter ekivoka bilden

OS i Vancouver 2010 fick mängder av rubriker på ämnet promiskuitet. ESPN rapporterade att sex icke namngivna OS-atleter hade en orgie i en jacuzzi, USA:s hockeystjärna Bobby Ryan vittnade om en lösaktig silverfest "där alla hånglade" och att "festandet" sedan fortsatte inomhus där ingen tittade på. 

Amerikanen Scott Lago tvingades till och med lämna OS-byn efter att TMZ publicerat bilder på honom då ett kvinnligt fan bet tag i hans bronsmedalj som han hade hängande som en fallossymbol från sitt skärp. 

Bilderna som tvingade Lago att lämna OS-byn. Foto: Skärmdump TMZ

"Det som händer i OS-byn - det stannar där"

Flera utövare vittnade om att dejtingappen Tinder - och andra appar likt den - gjorde det ännu lättare att hitta en partner för aftonen. Den amerikanska snowboardåkerskan Jamie Anderson berättade att Tinder tog sex i OS-byn "till nästa nivå". 

Det blev till och med för mycket för Anderson som valde att radera sitt konto för att kunna fokusera på sporten. 

OS i Pyeongchang verkar inte bli ett dugg annorlunda jämfört med föregående olympiska spel. Tvärtom delar arrangören ut totalt 110 000 kondomer, 37,6 per utövare, ett nytt rekord i vinter-OS-sammanhang. 

Vilket får CNN att ställa sig frågan: "Förväntar de sig det mest promiskuösa OS:et någonsin?" Det är tveksamt om vi någonsin kommer få svar på det, för mest troligt säger de allra flesta som simmerskan Dara Torres sa 2012:

– Det som händer i OS-byn, det stannar i OS-byn. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!