OS-mästaren Chloe Kim har garanterat framtiden för sig. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNOS-mästaren Chloe Kim har garanterat framtiden för sig. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
OS-mästaren Chloe Kim har garanterat framtiden för sig. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Snacket efter guldet har dock inte bara handlat om prestationen. Foto: FAZRY ISMAIL / EPA TT NYHETSBYRÅNSnacket efter guldet har dock inte bara handlat om prestationen. Foto: FAZRY ISMAIL / EPA TT NYHETSBYRÅN
Snacket efter guldet har dock inte bara handlat om prestationen. Foto: FAZRY ISMAIL / EPA TT NYHETSBYRÅN

Raseriet: ”Han borde sparkas omedelbart”

Publicerad

"Tog du precis ett erektionspiller?" frågar en av programledarna efter en ordväxling om att 17-åriga OS-guldmedaljören Chloe Kim är "en riktig läckerbit".

Och reaktionerna lät inte vänta på sig.

Nu kräver flera att radioprogramledarna ska få sparken.

Chloe Kim, från Kalifornien, USA, är bara 17 år men redan OS-guldmedaljör efter att ha vunnit halfpipetävlingen i Pyeongchang.

Ett genombrott för stortalangen som beskrivs som "en gränsöverskridande stjärna".

Men snacket efteråt har kommit att handla om Patrick Connor, 40, programledare på radiostationen KNBR, som gjorde sexuella anspelningar om Chloe Kim i direktsänd radio, rapporterar Deadspin.

I programmet kan man höra hur Patrick Connor säger att han ser fram emot dagen då den nyblivna OS-guldmedaljören blir myndig. 

– Hennes 18-årsdag är den 23 april och nedräkningen är i gång, baby. Hon är fin som fan! sa Connors, varpå hans två gäster i studion skrattade.

Sexuella anspelningar

Med sig i studion hade Patrick Connor stand up-komikern Brody Steven och före detta NFL-spelaren Dallas Braden.

– Jag håller med dig, fortsatte Brody Steven angående Chloe Kim.

– Om hon var 18 skulle du inte skämmas för att säga att hon är en riktig liten läckerbit ("a little hot piece of ass"). Hon är bedårande. Jag är ett stort fan, tillade Patrick Connors.

– Så är det, svarade Dallas Braden och skrattade, varpå Brody Steven frågade:

– Tog du precis ett erektionspiller? 

Chloe Kim tog sitt första OS-guld i Sydkorea.Foto: YONHAP / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

"Borde få sparken"

Programledarnas ordväxling och kommentarer har inte tagits emot väl i sociala medier. 

"Undrar vad fru och barn tycker om dina kommentarer", skriver en person.

"Han borde få sparken omedelbart!" menar en annan. 

"Patrick Connor måste få sparken omedelbart! Att degradera den där begåvade, kapabla, medaljvinnande tjejen till 'en riktig liten läckerbit' är vidrigt, nedvärderande och föraktlig", skriver en tredje.

Patrick Connor har hamnat i blåsväder.

Svarar på kritiken

Den aktuella radiostationen tar avstånd från vad som sades under programmet.

Men någon mer kommentar än så vill man inte lämna.

"KNBR tolererar inte kommentarerna av Patrick Connor i hans program", skriver programdirektören Jeremiah Crowe i ett sms till The Athletic

Än så länge har programledaren inte fått någon officiell tillsägelse.

Lyssna på radioprogramledarens sexuella kommentarer nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=1wbtHeF_Y2Y

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

LÄS MER: Alla tv-tider i OS för torsdag 15 februari 

LÄS MER: Sverige dömer ut förklaringen efter Stina Nilssons guld

LÄS MER: Väderkaoset i OS – parken evakueras 

LÄS MER: Fylleskandal skakar Norge – ledare skickas hem 

 

MISSA INTE! Missa inget om Charlotte Kalla i OS – testa SportExpressens bot gratis

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag