Emilia Ramboldt. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅNEmilia Ramboldt. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Emilia Ramboldt. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Ramboldt har en plan för OS-debutanterna

Publicerad

Emilia Ramboldt har en plan för Damkronornas debutanter.

Kaptenen ska ta sina lagkamrater på en rundtur i OS-området.

– Det är för att få bort nyfikenheten, säger hon.

Förbundskapten Leif Boork säger att han basar för ett erfaret lag. Ändå kryllar det av OS-debutanter i Damkronorna. Totalt är det 13 spelare som för första gången kommer att få uppleva ett vinterspel i den blågula dressen.

Enligt Emilia Ramboldt, som har gjort åtta VM och två OS, kommer turneringen i Pyeongchang att bli ett äventyr som inte går att jämföras med något annat i hockeyvärlden.

"Jag ska försöka ta runt de flesta"

Det är just av den anledningen som hon har tänkt ta OS-debutanterna på en guidad tur i OS-området.

– Jag kan känna att man kanske kan gå runt i OS-byn några dagar innan OS börjar, för att få bort all den här nyfikenheten. Då kan man ta alla bilder man vill ta, se alla ställen och så vet man var allt ligger, säger hon.

– Jag ska försöka ta runt de flesta, och få bort lite av det där innan OS.

TT: Vad kommer ni kika på då?

– Det är väl hela OS-byn, var ringarna sitter och var OS-facklan kommer att vara. Sedan är det väl alla byggnader, var vi kommer att byta om, var man ska sitta, båsen… Det är allt möjligt, allt mellan himmel och jord.

Hela truppen:

Målvakter

Sara Grahn, Brynäs

Minatsu Murase, AIK

Sarah Berglind, Modo

Backar

Emmy Alasalmi, AIK

Johanna Fällman, Luleå 

Johanna Olofsson, Modo

Annie Svedin, Modo

Elin Lundberg, Leksands IF

Emilia Ramboldt, Linköping

Maja Nylén-Persson, Leksand

Forwards

Sara Hjalmarsson, AIK

Sabina Küller, AIK

Lisa Johansson, AIK

Pernilla Winberg, Linköping

Anna Borgqvist, Brynäs

Fanny Rask, HV 71

Erica Udén Johansson, Brynäs

Rebecca Stenberg, Luleå

Erika Grahm, Modo

Hanna Olsson, Djurgården 

Emma Nordin, Luleå

Maria Lindh, Djurgårdens IF

Olivia Carlsson, Modo

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag