Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petas efter Mogrens utspel: "Väldigt tomt"

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Emma Wikén får inte åka till OS.

Hon fick samtalet i dag – guldhjälten från 2014 tvingas stanna hemma när kollegerna reser till Pyeongchang.

– Det känns väldigt tomt, säger Wikén. 

Emma Wikén körde andrasträckan i stafettlaget i Sotji, den stafett som slutade med att Charlotte Kalla säkrade ett sensationellt OS-guld.

Men Wikén har sedan dess haft svårt att prestera på samma nivå. Tour de ski innebar en uppryckning, men inte tillräckligt för SOK. I dag kom beskedet att Wikén inte får åka till OS i Pyoengchang. 

"Det känns väldigt tomt"

– Det var mitt stora mål den här säsongen. Just nu känns det väldigt tomt. Det var inte så längesen de ringde och gav mig beskedet. Det är klart att det är tråkigt, säger Wikén.

 

LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum

 

SOK vill se topp åtta-potential hos sina deltagare. Har du det i dagsläget? 

– Det är svårt att säga. Jag har inte haft nån topp åtta-placering den här säsongen och inte på ett tag, men jag har inte varit så jättelångt ifrån och formen blir bättre och bättre, så det är trist att man inte får chansen. Samtidigt har jag förståelse för deras beslut.

Mogren: Peta Wikén och Haag

Hur har din dialog med förbundskapten Rikard Grip låtit? 

– Med resultaten jag har haft på slutet har de velat ha med mig i truppen. Sen beslutar SOK att jag inte ska vara det. De har plockat ut tjejer som de verkligen tror på och jag var inte en av dem. 

Hur gör man för att fortsätta säsongen på bästa sätt nu, när det stora målet är missat? 

– Ja, jag vet faktiskt inte. Jag är ju uttagen till världscupen i Seefeld i helgen, så det är väl bara att ladda om inför det. Det är bara att fokusera och se vad som händer där. 

Det var Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén och Anna Haag som OS-guld i Sotji. Redan innan beskedet om Wikéns petning blev officiellt hade Radiosportens expert Torgny Mogren yrkat på att Grip skulle ersätta Wikén och Haag med Ebba Andersson och Stina Nilsson.