Pernilla Wahlgren i ”OS-kväll med Jessica & Anja” Foto: SKÄRMDUMP KANAL 5Pernilla Wahlgren i ”OS-kväll med Jessica & Anja” Foto: SKÄRMDUMP KANAL 5
Pernilla Wahlgren i ”OS-kväll med Jessica & Anja” Foto: SKÄRMDUMP KANAL 5
Wahlgren gästade programmet tillsammans med Sofia Wistam. Foto: Kanal 5Wahlgren gästade programmet tillsammans med Sofia Wistam. Foto: Kanal 5
Wahlgren gästade programmet tillsammans med Sofia Wistam. Foto: Kanal 5
Foto: Kanal 5Foto: Kanal 5
 Foto: Kanal 5
Foto: Kanal 5Foto: Kanal 5
 Foto: Kanal 5
Pernilla Wiberg. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅNPernilla Wiberg. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Pernilla Wiberg. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Pernilla Wahlgren om det pinsamma missförståndet

Publicerad

I Kanal 5-programmet "OS-kväll med Jessica & Anja" gästades duon av Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam.

Där delade Pernilla Wahlgren med sig av en anekdot om hur hon en gång blev misstagen för att vara en annan känd, svensk kvinna med snarlikt namn.

– Jag fick säga att det inte var jag, säger Pernilla Wahlgren i programmet.

I "OS-kväll med Jessica & Anja" på Kanal 5 summeras dagens tävlingar med intervjuer, reportage och gäster hos programledarduon Jessica Almenäs och Anja Pärson.

Under tisdagskvällen fick de besök av podcastduon Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam som är på plats i Sydkorea för att bevaka OS för Kanal 5:s räkning.

– Vi ska rapportera från sociala medier och ja, kolla in OS. Fast på andra sätt än vad ni gör, säger Sofia Wistam och utbrister:

– Tänk att jag sitter i en OS-studio. Det trodde jag aldrig.

 

LÄS MER: Alpint under OS – program med tider och datum. 

Utländsk turist förväxlade Pernilla Wahlgren

Inför nattens damslalom berättar Pernilla Wahlgren att det just är i de alpina pisterna hon hämtat sina främsta minnen.

– Det är främst slalom och störtlopp. Ingemar Stenmark, och så du då Anja så klart. Men också Pernilla Wiberg givetvis, säger Pernilla Wahlgren.

Att särskilja Pernilla Wiberg och Pernilla Wahlgren kan för den oinvigde vara ganska svårt.

Det fick Pernilla Wahlgren en gång erfara på en Stockholmsrestaurang.

– Jag satt på Sturehof när någon kom fram och frågade: "ursäkta, heter du Pernilla?". Jag svarade att ja, det är jag. "Okej, är du känd?" frågade de, säger Pernilla Wahlgren.

Då sken personen i fråga upp och utbrast:

– Herregud. Det ÄR Pernilla Wiberg!

Studion skrattar gott åt anekdoten. Jessica Almenäs undrar om hon inte fick skriva autografer.

– Nej, jag fick säga att det inte var jag, förklarar Pernilla Wahlgren.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

LÄS MER: Här är hela Sveriges trupp till OS 2018. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag