Pavel Trikhichev kraschade i den alpina kombinationen. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNPavel Trikhichev kraschade i den alpina kombinationen. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Pavel Trikhichev kraschade i den alpina kombinationen. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Pavel Trikhichev kraschade i den alpina kombinationen. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNPavel Trikhichev kraschade i den alpina kombinationen. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Pavel Trikhichev kraschade i den alpina kombinationen. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Otäcka bilderna – stjärnan kraschar

Publicerad

PYEONGCHANG. Stark vind har stoppat de alpina åkarna – fram tills i dag. 

Då startade den alpina kombinationen med en otäck krasch. 

Rysslands Pavel Trikhichev kom fel in i ett hopp och flög handlöst in i skyddsnätet. 

Efter att både herrarnas störtlopp och damernas storslalom tvingats skjutas fram på grund av starka vindar väntade herrarnas kombination på tisdagen.

Och det blev dramatiskt direkt. Det var hårda vindar även på tisdagsmorgonen men arrangören tog ändå beslutet att köra tävlingen. 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

Otäck krasch för ryske åkaren

För den ryska åkaren Pavel Trikhichev, som tävlar under olympisk flagg, slutade det illa. Han gränslade en port och kom därmed fel in i det efterföljande hoppet. Trikhichev kraschade och for sedan in i skyddsnätet. 

Många höll andan, men efter ett tag kunde Trikhichev resa sig upp och gå på egen hand. 

Tysklands Thomas Dressen ledde den alpina kombinationen efter störtloppet, tätt följd av norrmannen Aksel Lund Svindal. 

Hirscher tog hem guldet

Men när allt skulle avgöras i slalomen var det den österrikiska stjärnan Marcel Hirscher som tog hem guldet. 

– Alla förväntade sig att jag skulle vinna ett guld på OS, men nu känns det vara overkligt, det är en dröm som slår igenom, säger Hirscher. 

Fransmannen Alexis Pinturault tog silvret och landsmannen Victor Muffat brons. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag