Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

OS-profilen inskriven på psyket efter hatet

Foto: YNA
Foto: PAVEL GOLOVKIN / AP

Kim Bo-reum blev utskälld, utpekad som en skam för sitt land och hotad med utkastning från OS.

Nu har hon blivit inlagd på psykmottagning efter att ha blivit diagnosticerad med "extrem ångest". 

– Hon är rädd för att synas bland folk, säger mamman Kim Seon Ok enligt sajten Allkpop.  

Skridskoåkarna Kim Bo-reum och Park Ji-woo blev snabbt två av Sydkoreas mest kontroversiella idrottare. Över 600 000 sydkoreaner skrev på en namninsamling som syftade på att få Park och Kim utslängda från OS. 

Bakgrunden var ett internt gräl mellan duon Kim Bo-reum och Park Ji-woo och deras lagkamrat: Noh Seon-yeong. Under ett laglopp upplevde många tittare att Kim och Park lämnade sin lagkamrat i sticket – och Kim var dessutom öppet kritisk mot Noh när tävlingen var över. 

Hatad under OS

– Jag tyckte att vi åkte bra. Men den sista åkaren kunde inte hänga med och vi fick ett dåligt resultat, sa Kim efter loppet. 

Kim och Park blev snabbt utpekade som mobbare och beskrevs som "en skam för sitt land". För Kim blev den ökade pressen tydligen en mentalt knäckande börda. Enligt sajten Chosun har Kim blivit diagnosticerad med "extrem ångest" och inskriven på en psykmottagning. 

"Hennes tillstånd var allvarligt"

– Kim träffade en psykolog i sin hemstad Daegu i måndags och beslöt sig för att stanna på sjukhuset, efter att ha fått den rekommendationen från doktorn, säger Kims mamma Kim Seon Ok enligt sajten Allkpop.  

– Hon är rädd för att synas bland folk. Hon var först på ett privatägt sjukhus i Seoul, men jag föreslog att hon skulle komma till Daegu så att vi kunde gå dit tillsammans, eftersom hennes tillstånd var så allvarligt.