Fredrik Pettersson. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX / SCANPIX SWEDENFredrik Pettersson. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Fredrik Pettersson. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Karin Frick. Foto: SVEN LINDWALLKarin Frick. Foto: SVEN LINDWALL
Karin Frick. Foto: SVEN LINDWALL

OS-beskedet avslöjas (?) av tv-profilens bild

Publicerad

Truppen till herrarnas OS-ishockey presenteras inte förrän på tisdag.

Men redan nu kan det första namnet från truppen ha läckt ut.

Det när Discovery Networks-programledaren Karin Frick la ut en bild tillsammans med Fredrik Pettersson.

På tisdag tar alla spekulationer slut då månader av förberedelser, oviss väntan och landslagsläger mynnar ut i presentation av den OS-trupp som kommer att representera herrarnas ishockeylag i OS i Pyeongchang, Sydkorea.

Efter att ett 30-tal spelare fått visa upp sig i Channel One Cup och Karjala Cup kommer ett flertal av de spelarna att få negativa besked samtidigt som det för 23 spelare blir ett äventyr i ett olympiskt spel.

Fredrik Pettersson har funnits med vid båda landslagssamlingarna under säsongen, och där skjutit två mål på fem matcher. Det har av allt att döma räckt för en plats till OS.

Discovery-reporterns avslöjande (?) - på Instagram

Under tisdagen presenterades Discoverys trupp till de olympiska spelen i Sydkorea dit man skickar bland annat Peter “Foppa” Forsberg, Magdalena Forsberg och Håkan Loob som experter - Jessica Almenäs, Jonas Karlsson och Karin Frick som programledare.

Och bara en dag efter att Discovery presenterat sin trupp till OS så kan Karin Frick ha avslöjat den första i Tre Kronors trupp. På Instagram la Frick nämligen ut flera bilder tillsammans med Pettersson från Schweiz. 

Bilder som indirekt kan bekräfta att Pettersson är uttagen då Discovery just nu åker runt och samlar in material inför OS - något Viasat-profilen Niklas Jihde också uppmärksammade, och Jihde gratulerade då Pettersson till platsen.

“Då säger vi grattis till OS-platsen för Fredrik Pettersson!” skriver Jihde på Twitter.

https://twitter.com/NiklasJihde/status/951199014019584000
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag