Johannes Hösflot Kläbo. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNJohannes Hösflot Kläbo. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNJohannes Hösflot Kläbo. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Oron: ”Kanske har tappat superformen”

Publicerad

Norges största guldhopp Johannes Hösflot Kläbo kom in som tvåa efter finländaren i sprintkvalet. Men huruvida andraplaceringen är ett kvitto på längdskidåkarens OS-form återstår att se.

"Han brukar inte hålla igen i kval. Kanske har han tappat superformen. Blir spännande fortsättning", skriver Jacob Hård i SVT:s liverapportering. 

– Det finns ett osäkerhetsmoment runt Kläbo. Det var inte lika mycket sprut i hans teknik som tidigare, säger NRK:s expert Fredrik Aukland

Under herrarnas sprintkval under tisdagen kom norrmannen och ett av de största guldhoppen in som tvåa, 19 hundradelar efter finländaren Ristomatti Hakola. 

– Det finns ett osäkerhetsmoment runt Kläbo. Det var inte lika mycket sprut i hans teknik som tidigare, säger NRK:s expert Fredrik Aukland.

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

Under spelen i Pyeongchang gör 21-åringen Johannes Hösflot Kläbo sin OS-debut och har redan gått in som ett av det största norska medaljhoppen. 

"Han brukar inte hålla igen i kval. Kanske har han tappat superformen. Blir spännande fortsättning", skriver Jacob Hård i SVT:s liverapportering. 

I somras rankades Kläbo inte ens bland topp 100 bland de fräsmta OS-hoppen. Men efter längdskidåkarens succéhöst i världscupen har han fått de norska förbundet på andra tankar. 

Sju raka världscupsegrar

Under förra säsongen blev han nämligen den yngsta någonsin att vinna hela touren i världscupen. 

Aldrig tidigare har någon vunnit sju raka och åtta totala världscuplopp före nyår.

Norrmannen stod över Tour de Ski för att fokusera på den fysiska OS-uppladdningen.

Det senaste formbeskedet var när han knep andraplatsen i Dresden och förstaplatsen i Planica och i Seefeld. 

En befogad medaljhybris inför OS-debutanten som inte har något annat än guld i sikte.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag