Stina Nilsson vann sprintguldet i överlägsen stil. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNStina Nilsson vann sprintguldet i överlägsen stil. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Stina Nilsson vann sprintguldet i överlägsen stil. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Maiken Caspersen Falla blev tvåa. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNMaiken Caspersen Falla blev tvåa. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Maiken Caspersen Falla blev tvåa. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: HENDRIK SCHMIDT / DPA/PICTURE-ALLIANCE/IBL DPAFoto: HENDRIK SCHMIDT / DPA/PICTURE-ALLIANCE/IBL DPA
 Foto: HENDRIK SCHMIDT / DPA/PICTURE-ALLIANCE/IBL DPA

”Jag förstår mer svenska än Stina förstår norska”

Publicerad

PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Stina Nilsson besegrade Maiken Caspersen Falla och underströk tronskiftet inom damsprint.

Och enligt norskan har de två inte någon särskild relation utanför spåren.

– Nej, svarar Maiken Caspersen Falla på en fråga från TV2 om de är vänner.

Stina Nilsson visade storform och kammade hem sitt första individuella mästerskapsguld under OS i Pyeongchang.

Där besegrade hon Maiken Caspersen Falla, som länge suttit på tronen som världens främsta sprinter.

– Jag har investerat mycket tid i detaljer för att kunna komma så förberedd som möjligt till just den här banan och den här tiden på kvällen. Så det är nästan för bra för att vara sant att jag får till det just i dag, sade Nilsson till SportExpressen efter guldloppet.

Caspersen Falla: ”Inte vänner”

Men att de två skulle ha någon speciell relation utanför spåren dementeras av Caspersen Falla själv. Norska TV2 frågade om de två är vänner utanför skidåkningen.

– Nej, svarade Caspersen Falla då.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

– Jag har inte pratat så mycket med henne. Hon är kanske mer av en skidåkare som jag respekterar väldigt mycket. Jag har respekt för henne och jag tror att det är ömsesidigt. Vi kan unna varandra framgång, fortsätter Falla.

Norska TV2 ställer frågan till Falla om Stina Nilsson är svår att prata med.

– Jag tror kanske att jag förstår mer svenska än vad hon förstår norska, säger Caspersen Falla med ett leende.

 

LÄS MER: Längdskidor i OS – program med tider och datum.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag