Stina Nilsson. Foto: SVEN LINDWALLStina Nilsson. Foto: SVEN LINDWALL
Stina Nilsson. Foto: SVEN LINDWALL
Maiken Caspersen Falla. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAYMaiken Caspersen Falla. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Maiken Caspersen Falla. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Norska utspelet: ”Passar Stina illa”

Publicerad

PYEONGCHANG. Det står 1-0 till Sverige på damsidan efter Charlotte Kallas guld i skiathlon. 

På sprinten tror den norska damtränaren Roar Hjelmeset att det jämnar ut sig. 

– Banan här i Pyeongchang passar Stina Nilsson illa, säger han. 

Den här säsongen har det avgjorts tre tävlingar på OS-distansen klassisk sprint. 

På de tre tävlingarna har två åkare stått som vinnare på damsidan, Stina Nilsson och Maiken Caspersen Falla. Nilsson tog hem segern i säsongspremiären i finska Ruka och hennes andra seger kom i slovenska Planica. 

Fallas seger kom inför hemmapubliken i Lillehammer. 

Så inför måndagens OS-sprint är det fördel Nilsson? Inte enligt den norska damtränaren Roar Hjelmeset. 

LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum.

Norge: "Det är fördel Maiken"

Han menar att kampen kommer att stå mellan Nilsson och Falla, men att hans adept har en fördel mot Stina. 

– Att prata om kampen mellan Stina och Maiken, det är en naturlig diskussion. För de har varit de två bästa damerna i en rad sprinttävlingar. Jag tror att kampen kommer att stå mellan de två, jag favoriserar Maiken eftersom banan är hård och krävande. Hade det varit en plattare bana så hade det varit till Stinas fördel, men ju mer krävande det är, desto bättre är det för Maiken, säger Hjelmeset. 

– Sen exakt hur hård och krävande den är får vi svar på först på tisdag.

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Falla är regerande mästare på OS

Falla själv, hon ser sig inte som favorit. 

– Stina är favorit, hon har varit väldigt stark, säger hon. 

Men norskan är regerande olympisk mästare i sprint och det ger henne en trygghet. 

– Jag ska försöka använda det positivt, Jag vet att jag har gjort det förr och kan göra det igen. Samtidigt vet jag att det inte är bara att hämta hem ett guld eller en medalj. 

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/1954654661529362

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag