Katherine Harsem slogs ut direkt i OS-sprinten. Foto: PETTER LANDÉNKatherine Harsem slogs ut direkt i OS-sprinten. Foto: PETTER LANDÉN
Katherine Harsem slogs ut direkt i OS-sprinten. Foto: PETTER LANDÉN
Katherine Harsem. Foto: VALDA KALNINA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNKatherine Harsem. Foto: VALDA KALNINA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Katherine Harsem. Foto: VALDA KALNINA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Ingvild Flugstad Östberg Foto: Kanal 5Ingvild Flugstad Östberg Foto: Kanal 5
Ingvild Flugstad Östberg Foto: Kanal 5
Foto: PETTER LANDÉNFoto: PETTER LANDÉN
 Foto: PETTER LANDÉN

Norska stjärnan i tårar efter missen

Publicerad

PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Katherine Harsem blev utslagen direkt i OS-sprinten.

Den norska stjärnan var enormt besviken efter missen – och brast ut i gråt efter målgång.

– Det här var inte vad jag hoppades på, säger hon.

Katherine Harsem har varit en av de norska åkare som legat på gränsen till en OS-plats hela säsongen.

Men 29-åringen slog till med två imponerande resultat bara några veckor inför mästerskapets start. Norskan var tvåa i Planica, och stod även för en imponerande  insats i OS-genrepet i Seefeld, där hon var överlägsen fram till och med finalen där hon slutade fyra.

Men OS-sprinten tog slut snabbt för Harsem. Hon kom på 17:e plats i prologen och slutade fyra i sin kvartsfinal. Men tiden räckte inte till – och norskan var utslagen.

Harsem var oerhört besviken efter uttåget, och brast ut gråt i målfållan.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Teorin till norska fiaskot

Även för Ingvild Flugstad Östberg, tvåan i den totala världscupen, tog det slut i kvartsfinalen. Norskan tappade mycket mark i den sista utförsbacken in mot mål, och slutade fyra.

Den olympiska mästarinnan Maiken Caspersen Falla gick enkelt vidare. Liksom Heidi Weng, trots att hon krokade ihop med Gala Vuerich och tappade mark inför den långa utförsbacken. Weng blev dock utslagen i semifinalen.

Experterna i Kanal 5 och NRK presenterade en teori till Östberg och Harsems kvartsfinalmiss.

"Jag ångrar inte det"

"Mycket tyder på att de norska tjejerna sliter med glid", skriver NRK.

– Både Falla och Harsem har tappat tid i backen, säger experten Torgeir Björn.

Katherine Harsem vill inte skylla på dåligt glid.

– Jag valde att lägga på mycket fäste, men ångrar inte det. I prologen hade jag dåligt fäste och fick slösa mycket energi. Jag kände mig hundra gånger bättre i kvarten, men de körde ifrån mig. Det här var inte vad jag hoppades på, säger hon.

Stina Nilsson vann sprinten före norskan Maiken Caspersen Falla.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag