Magnus Krog är ett av hoppen i nordisk kombination Foto: BARBARA GINDL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNMagnus Krog är ett av hoppen i nordisk kombination Foto: BARBARA GINDL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Magnus Krog är ett av hoppen i nordisk kombination Foto: BARBARA GINDL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Även Jan Schmid tävlar i nordisk kombination Foto: YUKIE NISHIZAWA / AP TT NYHETSBYRÅNÄven Jan Schmid tävlar i nordisk kombination Foto: YUKIE NISHIZAWA / AP TT NYHETSBYRÅN
Även Jan Schmid tävlar i nordisk kombination Foto: YUKIE NISHIZAWA / AP TT NYHETSBYRÅN

Norge anmäls – efter bråket

Publicerad

Det norska längdlandslaget är vana vid rubriker.

Men nu har även laget i nordisk kombination rört upp starka reaktioner.

Laget riskerar nu att straffas, efter en miss från förbundets sida.

– Jag kan bara beklaga, säger presschefen Gro Eide enligt TV2.

Det var inför måndagens presskonferens med det norska landslaget i nordisk kombination som konflikten uppstod.

De manliga utövarna och presskontakten Gro Eide befann sig i presscentret i OS-byn där de planerade intervjuerna skulle äga rum.

Men efter en stund visade det sig att det uppstått någon form av missförstånd – rummet där pressträffen var tänkt att äga rum var inte bokat.

De manliga utövarna stod uppställda på podiet när de blev bortkörda av presschefen på plats, Juangwuan Han.

– Ni kan inte vara här. Ni har inte bokat, sa en arg Han enligt TV2.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Norge anmäls efter missen

Därefter försökte Gro Eide starta pressträffen utanför rummet, men inte heller det gick vägen.

– Det är inte tillåtet att stå här. Ni kan inte vara här heller, sa Juangwuan Han på ett bryskt sätt, enligt TV2.

Enligt sajten kommer Han nu att anmäla det norska landslaget för att ha brutit mot reglerna. Det är oklart vad konsekvenserna kan komma att bli, men Gro Eide säger att hon inte är orolig.

– Han får gärna göra det. Jag frågade bara om vi kunde låna rummet, och krävde ingenting. Jag sa ju att vi lika gärna kunde gå ut, säger Eide.

TV2 skriver att pressrummet som Eide först äntrat faktiskt var ledigt – men att Juangwuan Han ändå vägrade släppa in dem där. Efter en del diskussioner, som TV2 beskriver som "munhuggeri", fick dock norrmännen tillgång till rummet och pressträffen kunde starta.

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag