Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Något är väldigt fel i min kropp”

Anna Haag.
Foto: / SVEN LINDWALL
Anna Haag.
Foto: / SVEN LINDWALL

Anna Haag hade en mörk dag på tremilen. 

Nu avslöjar skidstjärnan att hon i hemlighet haft problem hela säsongen.

– Något är väldigt fel i min kropp, säger hon.

Anna Haag tappade tidigt i tremilen. Redan efter några kilometer var loppet över för svenskan. Nu avslöjar veteranen att hon haft allvarliga problem hela säsongen. 

– Det är något som är väldigt fel med min kropp och jag har misstänkt det under en tid och i dag var bara ännu ett bevis på det. Men jag är väldig stolt att jag krigade mig igenom hela vägen, säger hon. 

Hon har i hemlighet haft problemen hela säsongen, men kämpat vidare ändå. 

– Jag har ju känt att det är något som inte stämt en längre tid. Det som är så himla tråkigt är att det känns bra tills det känns åt helvete. Det går bra till en viss gräns, sedan finns det ingen kraft i min kropp. Jag känner mig totalt kraftlös och ibland kommer det redan efter ett varv. Det är som en vägg dyker upp och då går det inte mer.

— Jag tänkte redan efter fyra kilometer att jag kliver av för vad ska jag åka runt här för och

"Det här är inte jag"

Stoltheten över att få tävla i OS för Sverige drev henne i två och en halv mils pina. 

– Jag tänkte sedan att jag ska inte bryta ett OS-lopp, jag har blivit uttagen till detta så jag satte som mål att byta skidor och se om det händer någonting, men det enda som hände var att jag blev ännu mer tjurig och tänkte att jag ska banne mig ta i mål. 

Två och en halv mils pina?

Ja.

Hon har mörkat problemen under säsongen. 

Nu ska jag vila så får vi se hur länge. Jag har väl anat det här under en ganska lång period vilket känns väldigt tråkigt. Samtidigt, man hoppas hela tiden. 

– Jag och Ole Morten har anat att det varit något som inte stått helt rätt till. Samtidigt man kan inte förändra så mycket på den korta tiden som ett mästerskap är så man får lov och hoppas att det ska vända. 


LÄS MER: Sveriges alla medaljer under OS 2018 i Pyeongchang.