Elise Christie i aktion. Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅNElise Christie i aktion. Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Elise Christie i aktion. Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: HOW HWEE YOUNG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: HOW HWEE YOUNG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HOW HWEE YOUNG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: HOW HWEE YOUNG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: HOW HWEE YOUNG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HOW HWEE YOUNG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: BERNAT ARMANGUE / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: BERNAT ARMANGUE / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BERNAT ARMANGUE / AP TT NYHETSBYRÅN

Mordhotad för olyckan – här kraschar hon igen

Publicerad

PYEONGCHANG. Hon hade vänt mordhot till idoldyrkan efter senaste OS-haveriet.

Men här kraschar Elise Christie igen.

Nu får hon hjälp av psykolog.

– Jag vet inte hur jag ska kunna leva med det här, säger hon.

Otursförföljda Elise Christies fortsätter att rada upp katastrofala OS-lopp. Shorttrackstjärnan blev mordhotad av sydkoreanska skridskofans efter OS i Sotji då hon kraschade in i landets stora stjärna Park Seung-hi. Hon tappade dessutom ett silver efter att ha blivit diskad. 

Men OS i Sydkorea skulle bli hennes stora revansch. Det shorttracktokiga Sydkorea hade förlåtit henne för kraschen. Christie har till och med blivit en stjärna i Sydkorea eftersom många reagerat mot mordhoten och menat att kritiken mot henne varit alldeles för hård.
Brittiskan hade dessutom slagit det olympiska rekordet under kvalomgångarna. 

Men i stället för ett väntat guld på 500 meter kraschade den regerande världsmästaren igen - den här gången efter en lätt kollision med Nederländernas Yara van Kerkhof.

Chockad efter loppet

Christie var förkrossad efteråt. Hon grät.

– Jag vet inte hur jag ska kunna leva med det här, säger hon till The Guardian. 

– Det är så jobbigt. Jag har kämpat så hårt för det här 500 meter-loppet. Nu har det bara tagits från mig. 

Guardian beskriver Christer som chockad efter loppet. 

Efter missen i Sotji tog det 18 månader att komma över misslyckandet. 

Nu väntar ytterligare två chanser - 1000 meter och 1500 meter – för att vinna en efterlängtad OS-medalj.  Hon får psykologhjälp för att glömma fiaskot inför näst lopp om fyra dagar. 

– Vi har tagit med oss våra idrottspsykologer och vi har varit förberedde för om något sådant här skulle hända, säger Stewart Laing, chef för den brittiska shorttrack-truppen.

–  Vi ska ge henne tid smälta det här och sedan hjälpa henne hantera vad som hänt. Det avgörande nu är är att Elise är på en mycket starkare person än i Sotji. Hon är mer stabil nu. 

 

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

LÄS MER: Alla tv-tider i OS för torsdag 15 februari 

LÄS MER: Sverige dömer ut förklaringen efter Stina Nilssons guld

LÄS MER: Väderkaoset i OS – parken evakueras 

LÄS MER: Fylleskandal skakar Norge – ledare skickas hem 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag