Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Måste acceptera att alla inte tycker om mig”

Camilla Enström är längdskidåkningsreporter för Eurosport under OS i PyeongChang. Foto: OLLE SPORRONG
Expressens Karin Sörbring intervjuar Eurosports Camilla Enström. Foto: OLLE SPORRONG
"Det kommer det säkert att bli en lite ny situation för mig, dels eftersom längdskidor är så brett och OS når så otroligt många människor som kan tycka och tänka om det jobb jag gör", säger Camilla Enström. Foto: OLLE SPORRONG
Camilla Enström har i många år varit hockeyreporter på C More. Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN

När Eurosport ringde och frågade om Camilla Enström ville vara reporter under OS var hon nära att ta ett segervarv runt poolen på solsemestern.

Nu har hon laddat inför tre veckor i skarp kyla genom att plugga massor om längdskidåkarna och köpa batteridrivna värmekläder. 

- Jag kommer inte att ta det personligt om Charlotte Kalla skulle vara irriterad efter ett lopp som inte gått som hon siktat på, säger 31-åringen.

Camilla Enström har bara mellanlandat i Sverige på väg från bostaden i Kanada till längdskidåkarnas träningsläger i Japan och OS i Sydkorea. Hon är jetlaggad och har jobbat sedan 04.30 i morse, men av det syns inte ett spår då vi möts över en lunchsallad i Eurosports lokaler i centrala Stockholm.

- Jag är så glad och taggad och går på ren eufori över att snart få dra i gång med det mästerskap som jag har väntat på sedan i maj.

Jag vet att du har bevakat hockey-VM tidigare. Hur ser din mästerskapserfarenhet ut annars?

- Egentligen är den väldigt liten. Jag har gjort ett hockey-VM. De senaste åren har jag jobbat med svenska hockeyligan och fotbollsallsvenskan och dessförinnan med nyheter. Men det har varit en stor dröm att få jobba med mästerskap i allmänhet och OS i synnerhet. På samma sätt som OS är det största för atleterna så är det som sportjournalist det största du kan göra.

Expressens Karin Sörbring intervjuar Eurosports Camilla Enström om karriär, familj, utlandsboende och OS. Foto: OLLE SPORRONG

Camilla Enström: "Är sjukt imponerad av uthållighetssport"

 

Hur mycket erfarenhet har du av skidåkning?

- Man har väl åkt på skolgympan, ha ha. Nej, jag har inte jobbat med skidåkning tidigare. Däremot har jag alltid tittat på längdskidåkning. Det är en sport som är så förknippad med vintern. Man har tv:n i gång som ett slags lägereld, alla samlas runt längdtävlingarna.

- Personligen är jag sjukt imponerad av all uthållighetssport och det är ju verkligen längdskidåkning.

Apropå lägereldskänsla har ju alla åsikter om OS-sändningarna. En del kallar det för ett kamikazeuppdrag att vara reporter på längdskidåkningssidan. Känner du någon nervositet?

- Det kommer det säkert att bli en lite ny situation för mig, dels eftersom längdskidor är så brett och OS når så otroligt många människor som kan tycka och tänka om det jobb jag gör. Jag är bara människa, jag tar i högsta grad åt mig om folk har åsikter om min insats. Men jag kan bara göra mitt absolut bästa. Jag måste nog acceptera att alla inte kommer att tycka om mig, även om det så klart kommer att vara tufft. 

 

LÄS MER: Camilla Enström om cancerbeskedet 

 

Hur har du förberett dig?

- Jag har alltid varit extremt noga med min research. Får man förtroendet att göra ett sådant här uppdrag ska man ta det på 110 procents allvar. Längdskidor är något som berör extremt många, då vill jag visa respekt för det intresset och vara påläst.

Under OS i Sydkorea ska Camilla Enström ha batteridrivna värmekläder, något hon inte behövde under mellanlandningen i Stockholm i januari. Foto: OLLE SPORRONG

Hur läser du på?

- Dels följer jag världscupen. Det har jag gjort tidigare också, men den här säsongen har jag gjort det ännu mer noga. Sedan läser jag på om varje åkare. Det är intressant att veta mer om dem än "bara" resultaten.

 

"Ju mer vi vet om en åkare, desto mer intressant blir det att följa den personen"

 

Precis som i din podd, "Vägen till toppen" där du gör initierade intervjuer med hockeystjärnor?

- Ja, det är lätt hänt att folk missar allt jobb som ligger bakom den prestation vi ser i tv. Jag tror att ju mer vi vet om en spelare eller åkare, desto mer intressant blir det att följa den personen. Ta Calle Halfvarsson till exempel som tidigare har haft svårt att lyckas i mästerskap och dessutom nu har haft en jättestrulig säsong och fick diagnosen IBS (funktionell mag-tarmsjukdom, reds anm) i början av januari. Om han då går och tar ett guld i OS så känns det nästan ännu större när man vet hur vägen dit har varit. 

 

Fakta/Har jobbat på TV4 och C More

NAMN: Anna Camilla Sofia Enström (före detta Nordlund).

ÅLDER: 31.

YRKE: Journalist, programledare, reporter och producent för egna podden.

BOR: Hus i Winnipeg i Kanada och i Örnsköldsvik.

FAMILJ: Maken Tobias Enström, 33, NHL-stjärna. 

INKOMST:  444 300 kronor (2016).

FÖDD OCH UPPVUXEN: I Umeå med 1,5 år äldre systern Linda.

MAMMA ÄR: Annica Nordlund, 63, controller.

PAPPA ÄR: Karl-Erik Åström, 65, pensionerad mentalskötare.

UTBILDNING: Journalistik vid Strömbäcks folkhögskola (examen 2007) och tv-produktion vid Medieinstitutet (examensår 2014).

KARRIÄR: En av C Mores mest profilerade reportrar i SHL och allsvenskan. Journalist på TV4 (bland annat i "Nyhetsmorgon" och TV4 i Umeå) i sex år.

AKTUELL: Eurosports längdskidåkningsreporter vid sändningarna från OS i PyeongChang. Podden "Vägen till toppen".

Charlotte Kalla är ju känd för att ha väldigt starka känslor efter loppen. Misslyckas hon blir ögonen kolsvarta och det kan vara en utmaning att som reporter möta henne och ställa frågor. Hur hårt kommer du att våga pressa henne?

- Jag tycker att man ska ha extremt stor respekt för att de här idrottarna lägger ner hela sitt liv och sin själ i att prestera så bra som möjligt. Det är klart att de kommer att vara besvikna om det inte går som de har hoppats. Då måste man vara beredd att ställa frågorna på ett sätt som tas emot på ett bra sätt. Jag kommer inte att vika från att ställa frågor, men som journalist är det alltid viktigt att tänka på hur man lägger fram sina frågor. Man vill få intervjupersonen att förklara sina känslor, inte känna sig ännu sämre med sin prestation.

Skiddrottningen Charlotte Kalla kommer av Eurosports Camilla Enström att behandlas på samma sätt som de andra åkarna. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Enström: "Ibland blir det fel"

 

När man har varit i branschen så länge som du har man ju alltid några situationer i bagaget där reaktionen och utfallet inte har blivit det tänkta, som då du bad HIF-tränaren Henke Larsson att efter förlusten mot Malmö FF 2015 utveckla sitt resonemang och Henke blev irriterad och då du samma år intervjuade Luleå hockeys skytt Johan Forsberg ute på isen framför Djurgårdens supportrar. Fansen buade under hela intervjun.

- Ibland kan frågor uppfattas fel. Det enda man kan göra då är att försöka förklara vad man menar. Så gjorde jag med Henrik Larsson, jag förtydligade frågan som jag tyckte var högst befogad. Och i fallet med Johan Forsberg kunde jag i efterhand se att intervjusituationen blev väldigt fel. Jag pratade med honom om att vi inte hade väntat oss detta och att jag var ledsen att det blev så. Den ursäkten godtogs.

Camilla Enström löste snabbt situationen med HIF:s Henke Larsson. Foto: TOMAS LEPRINCE

- Vad jag än gör försöker jag göra ett så bra jobb jag kan, men jag är inte mer än människa. Ibland blir det fel eller så gör man något galet, då kan man inte göra mer än be om ursäkt och försöka göra det bra nästa gång.

Vad har du för knep för att orka med OS-bevakningen?

- Jag får nog försöka vila när jag kan vila. Mycket handlar om inställning. Klart som fasen att man kommer att vara trött 25 februari, men man vet att det är en begränsad period. Vi har alla signat upp att jobba intensivt de här veckorna för att vi brinner för det. 

"Jag fungerar även om jag inte får sova åtta timmar", säger Camilla Enström. Foto: OLLE SPORRONG

Brukar du kunna sova när du är så stressad?

- Nej, det har varit lite av mitt problem. När jag blir extremt stressad har jag svårt att sova. Det är förstås inte optimalt. Ett av mina knep är att räkna ner från 100 till noll. Sedan brukar jag skriva kom-ihåg-listor så att jag kan sluta tänka på jobbet. Kan jag inte sova någon natt är det inte hela världen. I många år jobbade jag morgonpass på TV4 och började fyra om morgnarna. Jag fungerar även om jag inte får sova åtta timmar.

Har du någon relation till skidåkarna ännu?

- Min relation till åkarna ser nog ut som de flesta svenskars, att man har följt dem hemifrån tv-soffan och jublat när det har gått bra och känt med dem när det har gått dåligt. Det ska bli jättekul att nu få följa dem på ännu närmare håll, jag kommer bland annat att åka till Japan för att vara med på deras sista träningsläger och göra reportage inför OS, så då hoppas jag hinna träffa många av åkarna och få lära känna dem ännu bättre.

Apropå Charlotte Kalla uppfattar jag det inte som att du kommer att behandla henne annorlunda än de andra åkarna?

- Absolut inte! Jag tror stenhårt på att behandla alla lika, det spelar ingen roll om det är Kalla, Zlatan eller en Korpenspelare i fotboll. Däremot försöker jag alltid ha respekt för att mycket känslor är inblandade i idrott, så måste det få vara.

- Åkarna kan vara arga och irriterade om det inte har gått som planerat och det måste de få uttrycka. Jag tar det heller inte personligt om Charlotte Kalla skulle vara irriterad efter ett sådant lopp. Vi har nog alla förståelse för om man inte är på sitt bästa humör i det läget.

- Jag har själv idrottsbakgrund, även om det absolut inte är på OS-atleternas nivå. Därför har jag förståelse för att det är himla tråkigt att förlora.

"Jag går på ren eufori över att snart få dra i gång med det mästerskap som jag har väntat på sedan i maj", säger Eurosports Camilla Enström. Foto: OLLE SPORRONG

Har batteridrivna värmekläder till OS

 

Du instagrammade om att du är van vid -30 grader. Vad kommer du jobba i för temperaturer nu?

- Jag trodde att det skulle ligga runt nollan, men nu ser det ut att bli 25 grader kallt och kraftig vind. Jag är väldigt nöjd med att jag har beställt väst, vantar och sulor som är batteridrivna. Om jag ska stå utomhus i tre veckor måste jag kunna hålla mig varm. Jag vill tro att jag kommer att göra ett bättre jobb om jag inte står och hackar tänder hela tiden.

Hur gick övergången till Eurosport till?

- Jag bestämde mig för att lämna C More i våras och tänkte då att jag skulle ta några veckor ledigt innan jag började söka något nytt jobb. Jag hade haft en rätt tuff vinter privat, men hade ändå kört på jobbmässigt med både min podd "Vägen till toppen" och en kampanj för "Ung cancer" så jag kände att jag behövde vila upp mig lite. Och innan jag hann börja scouta runt efter andra jobb så hörde Eurosport av sig.

- Erbjudandet om OS kom upp och då tog jag nästan ett segervarv runt poolen i Marbella där vi var just då. Det var det roligaste och mest spännande som hade hänt på väldigt länge för mig.

 

LÄS MER: Camilla fick åka ambulans efter skidåkning på skolgympan 

 

"Skulle jag få barn hoppas jag att det går att kombinera med jobbet"

 

Jag har frågat Göran Persson, Fredrik Reinfeldt och Andreas Granqvist om barn och livspussel. När du fick samtalet från Eurosport skulle du gifta dig två månader senare. Jag tänker att en del som gifter sig gör det med ambitionen att bilda familj och att det kan vara svårt att sia om hur ens liv ser ut under OS, nio månader efter telefonsamtalet. Hade du några sådana funderingar?

- Nej, det hade jag inte. Oavsett om jag är gift eller har barn så älskar jag mitt jobb och det jag gör. Skulle jag få barn både hoppas och tror jag att jag kommer att kombinera det med mitt jobb, även om det så klart kommer att vara utmanande ibland.

- Där och då tänkte jag inte på det. Sedan får man alltid hantera situationer om de dyker upp. 

Camilla Enström är gift med NHL-proffset Tobias Enström som spelar i Winnipeg. Foto: MARIANNE HELM / ALL OVER PRESS NHLI

Du har instagrammat om "Family first" och om kärleken till dina syskonbarn?

- Mina syskonbarn är verkligen mina ögonstenar. Det är jobbigt när jag pratar med dem Facetime och min systers äldsta son frågar när moster ska komma och hälsa på. Då önskar jag att jag bara kunde svänga förbi direkt och att avståndet mellan Kanada och Umeå inte var så stort. 

 

LÄS MER: Camilla och Tobias Enström gifte sig i Själevads kyrka 

 

Jag tänker att man gör uppoffringar i alla relationer, men att det är speciellt att flytta till ett annat land för kärlekens skull. Hur resonerade du?

- Ett förhållande handlar om att ge och ta. Vill man vara tillsammans får man försöka lösa det. Just nu spelar min man hockey i Kanada och har ingen möjlighet att vara hemma i Sverige. Då får jag försöka lägga om mitt jobb så att jag kan arbeta från Kanada. Sedan kommer det att komma en period då han inte spelar, då får han rätta sig mer efter min karriär.

 

"För mig har det aldrig varit en fråga om att ge upp min karriär"

 

Alla medföljande har inte en så konkret sysselsättning som du. Hade du kunnat tänka dig att vara bara hemma?

- Nej, jag älskar det jag gör och har jobbat extremt hårt för att ta mig dit jag är. Jag är också en sådan person som behöver känna att jag gör något jag brinner för. För mig har det aldrig varit en fråga om att ge upp min karriär utan mer om hur jag kan få den att funka även när jag är i Kanada. Det har så klart inte varit helt lätt. Jag började med att försöka pendla fram och tillbaka i nästan tre år. Sedan drog jag i gång min podd.

Ja, snacka om att du tog makten över din egen jobbsituation!

- Så var det. Ska man vara krass fick jag lov att skapa något jag kunde göra som kändes meningsfullt för mig. Första säsongen av "Vägen till toppen" var jag uppbackad av C More, men andra säsongen gjorde jag allt på egen hand och hade turen att få med mig väldigt bra samarbetspartners i Bauer Hockey, HockeyNews.se och HockeySverige.se. Jag kunde en del om hur man filma och redigerar sedan tiden på TV4, men jag har fått googla och youtuba en hel del också, haha. Från att ha varit reporter och programledare så blev jag plötsligt även producent, redigerare och säljare som behövde hitta sponsorer för att kunna driva min grej. Vissa dagar har det varit jättetufft, men där har min syster varit ett stort stöd. Hon tror alltid på mig och är väldigt duktig på att peppa mig. 

- Jag vill med min podd visa att vägen inte är spikrak för någon, inte ens för våra mest framgångsrika hockeystjärnor. I mina intervjuer blir det tydligt att alla har gått igenom en eller flera motgångar, men det som förenar dem som når toppen är att de har tagit sig igenom dem. Det brukar jag också själv tänka på när jag tycker att något är motigt. "Det är nu jag ska kämpa och ha tålamod, så kommer belöningen senare".

"Vägen är inte spikrak för någon", säger Camilla Enström till Expressen TV. Foto: OLLE SPORRONG

Jag kollar alltid inkomster inför de här intervjuerna och noterar att du har legat på samma nivå de senaste åren (444 300 kronor år 2016 och 464 500 kronor 2015). Det tolkar jag som att du vill fortsätta jobba, för ekonomiskt sett skulle ni ju klara er på bara Tobias inkomst?

- För mig har det alltid varit viktigt att stå på egna ben. Som 15-åring började jag jobba extra med att städa i en lokal som min mammas jobb använde. Vad Tobias tjänar är irrelevant. Jag vill tjäna mina egna pengar oavsett vem jag är tillsammans med. 

- Mina föräldrar har skämt bort mig med kärlek, tid och uppmärksamhet, men aldrig med grejer. Det har skapat en förståelse för att om man vill ha någonting måste man jobba för det.

Märker Tobias och du av er ekonomiska klassresa?

- Nej, vi lever precis som vilka andra människor som helst. Både Tobias och jag är jordnära personer, men det är klart att det är en väldig trygghet att veta att man alltid kommer att kunna betala sina räkningar, också om det skulle hända någonting oförutsebart.

 

Ganska mycket likheter mellan Norrland och Kanada

 

Hur har det varit för dig att anpassa dig till att bo i ett helt nytt land?

- Det finns ganska mycket likheter mellan Norrland och Winnipeg i Kanada. Klimatet är snarlikt och även om det är 750 000 invånare i Winnipeg så räknas det som en småstad. Folk är jättetrevliga. Det som är svårt är att vara ifrån familj och vänner. 

- Det kan vara lite knepigt att ge uttryck för hela min personlighet på engelska. Jag är snabbare och roligare på svenska. Men jag bestämde mig tidigt för att inte låta perfektionisten i mig hindra mig från att prata. 

Jag vill höra mer om perfektionisten i dig. I vilka lägen yttrar den sig?

- Om man kan göra något bättre, varför ska man inte göra det då? Så resonerar jag oavsett om det gäller jobb eller träning eller något annat. 

"Jag bestämde mig tidigt för att inte låta perfektionisten i mig hindra mig från att prata", säger Camilla Enström om att använda engelska i Kanada. Foto: MAGNUS RAGNVID / DISCOVERY

Lämnade fast jobb för att vidareutbilda sig

 

Du har gått journalistlinjen på Strömbäcks folkhögskola och pluggat tv-produktion vid Medieinstitutet. Hur har din väg till toppen sett ut?

- Den har bestått av väldigt mycket hårt jobb. Jag har aldrig fått något gratis, men alltid haft mottot att allt går bara man är beredd att jobba tillräckligt hårt för det. Under mitt första år på journalistutbildningen jobbade jag extra på lokaltidningen VF och under andra året var jag på TV4 Umeå. Där blev jag kvar i flera år och lärde mig massor. 

- När jag kände att jag hade kört fast tog jag tjänstledigt, flyttade till Stockholm och utbildade mig till tv-specialist. Många ifrågasatte hur jag som redan hade utbildning kunde lämna ett fast jobb. Ekonomiskt var det inget bra steg att ta, men jag ville fortsätta utvecklas och lära mig mer. 

Kollegor till dig poängterar att du nått dit du nått utan att ha några vassa armbågar. De säger att du tvärtom är "lika trevlig som proffsig".

- Vad glad jag blir! Jag tycker att det är självklart att behandla andra så som jag själv vill bli behandlad och ta mig fram för att jag gör ett bra jobb, inte genom att kliva på någons tår. Ena dagen kan någon av mina kollegor göra ett bra jobb och då gläds jag med den personen. Nästa dag kanske de kan glädjas åt att jag får göra något roligt.

Camilla Enström har sprungit Stockholm marathon på 3.36. Foto: OLLE SPORRONG

Apropå höga krav på dig själv så sprang du ju Stockholm marathon på 3.36...

- Anledningen till att jag anmälde mig var att jag hade problem med ett knä som gjorde att jag bara kunde springa kortare och kortare sträckor. Antingen fick jag acceptera att det skulle bli så eller försöka ta tillbaka kontrollen över min kropp. Då bestämde jag mig för att ge det ett försök att gå "all in" och få ordning på det där knäet. Jag fick jättebra hjälp av Jocke Bäckström som bland annat är fystränare för Modo hockey.

Hur tycker du att det är att vara kvinna i en mansdominerad bransch?

- Överlag har jag inte haft problem med det. Men det är klart att det fortfarande finns skillnader. Som kvinna tas man kanske också emot på ett annat sätt. Jag brukar tänka att om någon i sportvärlden har problem med att jag är kvinna så säger det mer om dem än om mig. Jag vet varför jag är här och det räcker för mig.

 

"En av spelarna klädde av sig näck under intervjun"

 

Med tanke på höstens #MeToo-kampanj, kan du ge exempel på någon incident du varit med om?

- Jag kommer ihåg när jag efter en match skulle göra en intervju i ett omklädningsrum. En av spelarna klädde av sig helt näck framför mig och jag visste att han hade gjort exakt samma sak mot en kvinnlig kollega till mig. Det störde inte bara mig utan också alla tittare i och med att han ställde sig i bildvinkeln. När jag var klar med intervjun hade personen gått, så jag haffade tag i en av tränarna i stället och förklarade att sättet spelaren betedde sig på inte var okej och att han inte bara störde mig utan även alla tittare som försökte koncentrera sig på intervjun. Matchen efteråt kom spelaren fram till mig och bad om ursäkt. De här personerna förstår nog inte alltid vad de gör, de tror att de är roliga. Då måste man vara extremt tydlig och förklara hur det uppfattas.

Sportpubliken kan vara kalenderbitare. Blir du extra testad för att du är kvinna?

- Vissa är kanske snabbare att döma om jag någon gång skulle göra något fel. Skulle jag blanda ihop namn på spelare skulle det nog tolkas som okunskap, inte som en vanlig tankevurpa som vem som helst kan göra. Där är jag kanske tuffare bevakad än mina manliga kollegor. På det stora hela har jag varit förskonad från otrevliga kommentarer och mejl. De flesta ger positiv feedback. 

De som syns i tv får ofta stå ut med att deras utseende och klädsel kommenteras. Hur ser du på det?

- Som de flesta vill jag väl vara mitt bästa jag när jag syns i tv, men jag tycker inte att det är så kul att få kommentarer om det. Det är inte därför jag är i rutan.

Jag tycker mig se en skillnad i hur du instagrammar nu jämfört med exempelvis 2013 då du kunde ha mer "snyggvinklar" från gymmet?

- Jag blev trött på att få kommentarer om mitt utseende eller min kropp om jag hade lagt ut träningsbilder. Det är ju inte det som är det väsentliga, utan vad man har tränat. Om en kille lägger ut en träningsbild med bar överkropp är det ingen som bryr sig, men om en tjej instagrammar med en träningstopp på sig tolkas det som sexuellt. Det är inte den uppmärksamheten jag vill ha, därför drar jag mig för att lägga ut bilder där jag kan få den sortens kommentarer nu. 

"Min hälsa är i dag jättebra", säger Camilla Enström, som 2016 fick en cancerdiagnos. Foto: OLLE SPORRONG

Apropå hälsan har du tidigare jobbat extremt hårt och tangerat gränsen för vad du mäktar med och så fick du strax före jul 2016 cancerdiagnosen "mjukdelssakrom" (cancer i kroppens stödjevävnader, reds anm). Du har instagrammat om hur jobbigt det var att tvingas "erkänna" för dig själv att du var sjuk, om väntrumsångest och om vikten av att visa upp att livet inte alltid är perfekt. Hur mår du i dag?

- Min hälsa är i dag jättebra, vilket jag är extremt glad och tacksam för. Det är klart att jag inte är i samma fysiska form som då jag sprang maraton 2016, men jag fokuserar på att jag faktiskt mår bra.

- Jag tror att man påverkar väldigt mycket med vad man tänker. Då gäller det att försöka se situationer positivt. Det är klart att jag översköljs av oro ibland, men då gäller det att försöka styra tillbaka tankarna på det positiva spåret. "Jag är ju frisk och jag mår bra här och nu, jag kan inte oroa mig för vad som eventuellt kan hända i framtiden".

"Här och nu"?

- När jag drabbades av cancern hade jag valet att dra täcket över huvudet eller göra något åt det. Jag har full förståelse för om man drar täcket över huvudet, men för min egen del ville jag försöka göra det bästa av situationen. Jag ville inte titta tillbaka och bara minnas en becksvart period. Även om jag hade drabbats av det här så ville jag att den tiden skulle kännas meningsfull på något sätt.

Camila Enström drog in 800 000 kronor i en insamling till förmån för Cancerfonden. Foto: OLLE SPORRONG

Du gjorde den meningsfull för många andra också genom att dra i gång en insamling till förmån för Cancerfonden. Du drog in 800 000 kronor!

- Jag kunde inte påverka det faktum att jag drabbades av cancer, men jag kunde se till att göra någonting av det. Jag är långtifrån den enda som drabbas och berörs. Det är så oerhört många som får cancer. Det låter klyschigt, men vi kan göra skillnad om vi gör det tillsammans. Det var otroligt värmande att se hur många som bidrog.

Fredrik Skavlan träffade sin fru Maria Bonnevie när han intervjuade henne. Var det så du mötte din man Tobias som är NHL-spelare?

- Inte alls. Jag förstår att folk tror det, men det hade inget med jobbet att göra utan snarare det faktum att vi båda bodde förhållandevis nära, i grannkommuner. Men hur vi träffades vill jag hålla privat. 

 

PS Så var mötet

Camilla Enström har instagrammat om att hon saknar smågodis då hon är i Kanada och i Sydkorea kan det också vara svårt att få tag på sådant. Expressen har därför med ett kilo lösgodis, utöver den överenskomna lunchsalladen. "Å, räkor, min favorit! Nu har du mig på kroken", skojar Camilla och förklarar hur ovant det känns som reporter att själv bli intervjuad. Hon har bråttom att förbereda avfärden till Japan, men tar sig ändå tid att bli fotograferad i allehanda vinklar.

 

Camilla Enström gillar räksalladen och lösgodiset som Expressens Karin Sörbring har med till intervjun i Discoverys lokaler i Stockholm. Foto: OLLE SPORRONG