Sue Sweeney till vänster. Foto: WONG MAYE-E / AP TT NYHETSBYRÅNSue Sweeney till vänster. Foto: WONG MAYE-E / AP TT NYHETSBYRÅN
Sue Sweeney till vänster. Foto: WONG MAYE-E / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAYFoto: USA TODAY
 Foto: USA TODAY
Emily Sweeney. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USAEmily Sweeney. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
Emily Sweeney. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA

Mamman i tårar – efter mardrömmen

Publicerad

Emily Sweeney råkade ut för en våldsam krasch under sin OS-debut.

På läktaren satte mamma Sue och förfärades. 

Emily Sweeney var inne på sitt fjärde lopp i OS-rodeln när hon kom in på den beryktade kurvan nio. Den har klassats som extra farlig inför spelen i Pyeongchang – och Sweeney blev dess första offer. 

Hon tappade kontrollen över sin rodel och kraschade otäckt. Mamma Sue Sweeney satt på läktaren i OS-arenan och skrek ut sin panik över dotterns öde. Hon fick dock snabbt goda nyheter.  

"Publiken var knäpptyst"

"Publiken var knäpptyst när de såg den mardrömslika kraschen och många såg helt chockade ut", skriver NBC i sitt referat av händelsen. 

Sweeney förlorade aldrig medvetandet och kunde gå av banan för egen maskin. Hon fördes ändå till sjukhuset, men enligt NBC klarade sig stjärnan utan allvarligare skador. Nu ska hon genomgå grundliga medicinska undersökningar innan hon blir utskriven. 

https://twitter.com/alexptachick/status/963390159910715392

Det här är inte första gången Emily Sweeney hade otur i olympiska sammanhang. Hon petades ur spelen 2010 i Vancouver – till förmån för sin syster Megan. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag