Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Kanadas vädjan: Avsluta matchen

Publicerad

PYEONGCHANG/INCHEON. Planen var att Tre Kronors träningsmatch mot Kanada skulle gå till övertid oavsett resultat. 

Men matchen slutade efter full tid. 

Anledningen till det var att Kanada, bara några minuter innan slutet, bad om det. 

– Det var lite grinigt, känns lite onödigt att gå in i OS med en skada, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Snart drar OS i gång för Tre Kronors del. 

Och på måndagsmorgonen svensk tid så genrepade de mot Kanada i Incheon. Planen inför matchen var att - oavsett resultat efter 60 minuter - lagen skulle spela både övertid och straffläggning. 

Men så blev det inte. 

I en väldigt grining match så ledde Kanada med 4-1 efter 60 minuter. Sen valde domaren att avsluta tillställningen. 

– Jag blev förvånad, jag väntade på övertid och straffar. Men jag har svårt att se att någon skulle bry sig om det, det blir inte på riktigt ändå, säger Staffan Kronwall.

 

LÄS MER: OS-hockeyn – tv-tider, spelschema och grupper.

Matchen slutade tidigare än planerat

Beslutet kom efter att Kanada några minuter innan slutsignalen bett om att få avsluta matchen tidigare.

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg berättar om Kanadas önskan. 

– Kanada frågade. Det var lite grinigt, känns lite onödigt att gå in i OS med en skada bara för att det var lite grinigt. Och vi är inga änglar heller. Vi försöker stå upp så gott det går. När jag fick frågan kände jag att det kanske bara var läge att blåsa av. 

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag