Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kaoset: ”Hoppas de håller sina löften nu”

Anna Swenn Larsson. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Svenske tekniktränaren Christian Touma. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Väderkaos hotar de alpina tävlingarna i OS. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Väderkaos hotar de alpina tävlingarna i OS. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

PYEONGCHANG. Tre alpina tävlingar har skjutits upp. 

Beslutet att ställa in onsdagens slalom kan nu skapa problem. Skulle väderkaoset fortsätta finns det inga lediga dagar kvar för damernas slalom och storslalom. 

– Jag hoppas att alla som jobbar med vädret gör det korrekt och håller sina löften nu, säger den norska tävlingsdomaren Atle Skårdal.  

Damernas slalomstart ändrades fyra gånger. Sedan kom beskedet att hela tävlingsdagen ställdes in. På grund av de kraftiga vindarna i alpinorten Yongpyong gick det inte att skapa tillräckligt rättvisa förhållanden för att slalomen skulle kunna köras. 

– Det blåste nog lite mycket faktiskt. Vissa åkare hade kanske fått värsta stormen för i bland blåste det som satan, men det är lite tråkigt för jag var jäkligt taggad, säger Anna Swenn Larsson. 

Beslutet innebär att både damernas storslalom och slalom nu har skjutits upp. Storslalom, som skulle ha avgjorts i måndags, kommer nu att köras under torsdagen och slalomen är planerad till fredag. 

 

LÄS MER: OS 2018 – program och tv-tider onsdag 14 februari

 

Ett beslut som innebär att "reservdagarna" för damernas tekniska discipliner därmed är slut. 

– Arrangören säger att de inte har tid för teknikgrenarna efter fredag för då börjar farttävlingarna, säger den svenska tekniktränaren Christian Touma. 

– Så eftersom de valde att flytta slalomen är det nog ganska säkra på att vädret kommer vara mer stabilt framöver, annars hade de tryckt in slalomen i dag, säger han.

"Hoppas de håller löftet"

Så här långt har alltså tre alpina tävlingar skjutits upp. Damernas slalom och storslalom samt herrarnas störtlopp. 

Den norska tävlingsdomaren Atle Skårdal säger följande om den kaotiska starten på OS:

– Det har varit en väldigt tuff start för oss här med mycket hård vind. Nu hoppas jag att alla som jobbar med vädret gör det korrekt och håller sina löften om att torsdag kommer att bli en lugn dag och att fredag också kommer att bli okej, inte lika lugn som torsdag men ändå bra, säger han. 

De nya tävlingsdagarna:

Torsdag: Damernas storslalom och herrarnas störtlopp

Fredag: Damernas slalom och herrarnas super-G.

Storslalom väntar

För åkarna gäller det ny att ladda om - igen. Och återigen ställa in sig på att storslalom blir den första disciplinen på OS. 

– Det är inte lätt att tagga till två gånger, men det är samma för alla och åkarna är professionella nog att hantera det, säger Christian Touma. 

– Det ska bli fint väder och känns jätteskönt för det har varit segt med allt väntande, men nu fick man någon extra dag på sig att ladda ännu bättre, säger Sara Hector.

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!