Anna Swenn Larsson. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNAnna Swenn Larsson. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Anna Swenn Larsson. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Svenske tekniktränaren Christian Touma. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNSvenske tekniktränaren Christian Touma. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Svenske tekniktränaren Christian Touma. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Väderkaos hotar de alpina tävlingarna i OS. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNVäderkaos hotar de alpina tävlingarna i OS. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Väderkaos hotar de alpina tävlingarna i OS. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Väderkaos hotar de alpina tävlingarna i OS. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNVäderkaos hotar de alpina tävlingarna i OS. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Väderkaos hotar de alpina tävlingarna i OS. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Kaoset: ”Hoppas de håller sina löften nu”

Publicerad

PYEONGCHANG. Tre alpina tävlingar har skjutits upp. 

Beslutet att ställa in onsdagens slalom kan nu skapa problem. Skulle väderkaoset fortsätta finns det inga lediga dagar kvar för damernas slalom och storslalom. 

– Jag hoppas att alla som jobbar med vädret gör det korrekt och håller sina löften nu, säger den norska tävlingsdomaren Atle Skårdal.  

Damernas slalomstart ändrades fyra gånger. Sedan kom beskedet att hela tävlingsdagen ställdes in. På grund av de kraftiga vindarna i alpinorten Yongpyong gick det inte att skapa tillräckligt rättvisa förhållanden för att slalomen skulle kunna köras. 

– Det blåste nog lite mycket faktiskt. Vissa åkare hade kanske fått värsta stormen för i bland blåste det som satan, men det är lite tråkigt för jag var jäkligt taggad, säger Anna Swenn Larsson. 

Beslutet innebär att både damernas storslalom och slalom nu har skjutits upp. Storslalom, som skulle ha avgjorts i måndags, kommer nu att köras under torsdagen och slalomen är planerad till fredag. 

 

LÄS MER: OS 2018 – program och tv-tider onsdag 14 februari

 

Ett beslut som innebär att "reservdagarna" för damernas tekniska discipliner därmed är slut. 

– Arrangören säger att de inte har tid för teknikgrenarna efter fredag för då börjar farttävlingarna, säger den svenska tekniktränaren Christian Touma. 

– Så eftersom de valde att flytta slalomen är det nog ganska säkra på att vädret kommer vara mer stabilt framöver, annars hade de tryckt in slalomen i dag, säger han.

"Hoppas de håller löftet"

Så här långt har alltså tre alpina tävlingar skjutits upp. Damernas slalom och storslalom samt herrarnas störtlopp. 

Den norska tävlingsdomaren Atle Skårdal säger följande om den kaotiska starten på OS:

– Det har varit en väldigt tuff start för oss här med mycket hård vind. Nu hoppas jag att alla som jobbar med vädret gör det korrekt och håller sina löften om att torsdag kommer att bli en lugn dag och att fredag också kommer att bli okej, inte lika lugn som torsdag men ändå bra, säger han. 

De nya tävlingsdagarna:

Torsdag: Damernas storslalom och herrarnas störtlopp

Fredag: Damernas slalom och herrarnas super-G.

Storslalom väntar

För åkarna gäller det ny att ladda om - igen. Och återigen ställa in sig på att storslalom blir den första disciplinen på OS. 

– Det är inte lätt att tagga till två gånger, men det är samma för alla och åkarna är professionella nog att hantera det, säger Christian Touma. 

– Det ska bli fint väder och känns jätteskönt för det har varit segt med allt väntande, men nu fick man någon extra dag på sig att ladda ännu bättre, säger Sara Hector.

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag