Sebastian Samuelsson. Foto: Petter LandénSebastian Samuelsson. Foto: Petter Landén
Sebastian Samuelsson. Foto: Petter Landén
Sebastian Samuelsson tog OS-silver på måndagen. Foto: GEPA PICTURES/ MATHIAS MANDL / GEPA PICTURES BILDBYRÅNSebastian Samuelsson tog OS-silver på måndagen. Foto: GEPA PICTURES/ MATHIAS MANDL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Sebastian Samuelsson tog OS-silver på måndagen. Foto: GEPA PICTURES/ MATHIAS MANDL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ MATHIAS MANDL / GEPA PICTURES BILDBYRÅNFoto: GEPA PICTURES/ MATHIAS MANDL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
 Foto: GEPA PICTURES/ MATHIAS MANDL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Känslomässiga samtalet efter silvret: ”Älskar dig”

Publicerad

PYEONGCHANG. När Sebastian Samuelsson stod för en superkväll i Pyeonchang satt pappa André hemma i tv-soffan i Långsele. 

Och storgrät. 

– Jag grät redan under loppet, och nu gråter jag ännu mer, säger André Samuelsson. 

Sebastian Samuelsson stod för en superskräll när han tog silver i herrarnas jaktstart i skidskytte. 

20-åringen imponerade redan under gårdagens sprint men i dag slog han till på riktigt och bara Martin Fourcade var bättre. 

När Sebastian Samuelsson tog hem det historiska OS-silvret i Pyeonchang satt pappa André Samuelsson hemma i tv-soffan i Långsele.

När SportExpressen når pappa André Samuelsson minuter efter målgången är han märkbart tagen av sonens bragdartade insats. 

– Jag gråter, det här är helt jävla underbart. Jag började gråta under loppet och och nu gråter jag ännu mer. 

LÄS MER: Skidskytte under OS- program med tider och datum.

– Efter allt arbete han har lagt ned känns det helt fantastiskt. Sebastian har gått ut och gjort sitt eget jobb rakt igenom. 

"Tror han kan gå hur långt som helst" 

André Samuelsson har följt sin sons framgångar genom åren. 

– Jag har alltid trott att han gå hur långt som helst. Det är klart att det är en skräll att man som 20-årig junior går in och tar ett OS-silver. Men jag vet vad han går för. 

Hur ska du fira det här?

– Jag vet inte. Jag måste nog smälta det här lite först, just nu är det väldigt mycket känslor. 

Pratade med mamman

Samuelsson hade ett kortare telefonsamtal med sin mamma direkt efter bragdloppet på måndagen. 

– Det var helt sjukt det här. Det är häftigt, nu njuter jag av det här. Det är bara att köra på, sa han under samtalet.

Samuelsson avslutade:

– Vi hörs senare, jag älskar dig. Hej då.

– Man blir väldigt rörd, sa Samuelsson om samtalet när han hade lagt på.

 

Sebastian Samuelsson i telefon.Foto: Petter Landén

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag