Kim Källström flygs in till Sydkorea - för att vara fotbollsexpert. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /Kim Källström flygs in till Sydkorea - för att vara fotbollsexpert. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Kim Källström flygs in till Sydkorea - för att vara fotbollsexpert.  Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Foto: SVEN LINDWALLFoto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Källström flygs in till Sydkorea

Publicerad

PYEONGCHANG. På torsdag spelar Östersund Europa League-match mot Arsenal på hemmaplan. 

En match som sänds i Kanal 5 – med en studio i Sydkorea. 

Och experten Kim Källström flygs in till Pyeongchang. 

– Han kommer hit för att vara expert i vår studio under matchen, säger Discoverys sportchef Emir Osmanbegovic. 

Discovery har skickat den största truppen en svensk tv-kanal någonsin gjort till ett OS. 

121 personer är på plats i Pyeongchang för att sända OS-tävlingarna.

Men på torsdag har kanalen mer än vintersport att tänka på. 

För Discovery har även rättigheterna till Europa League-matchen mellan Östersund och Arsenal. 

– Det kommer att bli en fantastisk sportdag för tv-tittarna där hemma med allt från Charlotte Kalla till Tre Kronor och sedan toppfotboll på kvällen, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery. 

En sak blir dock väldigt annorlunda med matchen mellan Östersund och Arsenal.

Den kommer att matchproduceras i Östersund – men ramas in med studio i Sydkorea. 

– Eftersom vi har nästan all vår personal här nere så är det bästa lösningen, säger Osmanbegovic som i det här läget är nöjd med tidsskillnaden mellan Sverige och Sydkorea. 

– Just i det här fallet känns det väldigt bra att det skiljer åtta timmar mellan Sverige och Sydkorea för det innebär att fotbollen inte kommer att krocka med OS-tävlingarna. 

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Natten mellan torsdag och fredag sydkoreansk tid kommer OS-studion i Pyeonchang att göras om till fotbollsstudio.

Och när klockan är 03.00 i Sydkorea börjar matchen 19.00 i Östersund.

Karin Frick, som är programledare för hockeysändningarna från OS, kommer att vara programledare för Europa League-mötet. 

Och från Sverige flygs Kim Källström in på blixtvisit för att vara expert under matchen. 

– Vi är mycket folk på plats men just en fotbollsexpert saknad vi i vårt gäng så vi är väldigt glad över att Kim gör det här, säger Osmanbegovic.

Källström flygs in två gånger

Källström kommer enbart till Sydkorea för Östersunds-matchen och flyger sedan direkt hem till Sverige. Men gör samma blixtvisit veckan därpå när returmötet mellan Östersund och Arsenal spelas i London. 

– Nästa vecka kommer Kim tillbaka och då blir OS-studion tillfällighet en fotbollsstudio igen, säger Osmanbegovic som dock menar att det trots allt kan bli lite vintersportsinslag även i fotbollssändningen.

– Vår skidexpert Anders Södergren är ett stort Östersund-fan och har sagt att han gärna vill vara med så det inte är inte omöjligt att han dyker upp, säger Emir Osmanbegovic. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag