Foto: FEI MAOHUA / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: FEI MAOHUA / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: FEI MAOHUA / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIKFoto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
 Foto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

"Hedrad att nämnas i samma mening..."

Publicerad

Charlotte Kallas OS-guld innebär inte bara en svensk drömstart i Pyeongchang.

Det innebär också att Kalla nu har tagit fler medaljer i OS och VM än självaste Gunde Svan.

-  Är det sant? Då är det Kalla som är störst, säger Julia Svan, dotter till Gunde och expert i SportExpressen TV.

– Oj. Jag blir ju hedrad bara av att nämnas i samma mening som Gunde, säger Kalla i Kanal 5.

Gunde Svan räknas som en av historiens största längdskidåkare men nu är han är besegrad.

Charlotte Kallas OS-guld var hennes 18:e medalj i ett OS eller VM, en mer än vad Gunde Svan samlade ihop under sin framgångsrika karriär.

"Kalla är min idol"

I SportExpressen TV under OS finns Julia Svan med som expert, och hon reagerar med förvåning när hon får höra att Kalla nu är störst.

– Är det sant? Då är det Kalla som är störst. Jag har ju sett henne mest också. Jag har ganska dålig koll på pappas lopp. Han får vara pappa så är det Kalla som är min idol, säger Julia Svan, och fortsätter:

– Pappa ska ju köra Let's Dance i stället. Så han kör stenhård träning nu.

Vad tycker då Gunde Svan?

– Det känns fantastiskt bra att det är Charlotte som får göra det, jag har följt henne sedan jag var landslagschef för elva år sedan. Hon är mycket väl värd det, säger Gunde Svan till TT.

"Aldrig sett henne lysa så"

Han är mycket imponerad av hennes lopp.

– Jag har aldrig sett henne lysa med sådant självförtroende före något mästerskap tidigare. Den coolheten och det självförtroendet kan ingen missa. Sedan syns det ju under hela loppet när hon ställer sig upp likt Northug och styr hela fältet..

Damernas skiathlonlopp blev en rysare där det avgjordes sista varvet då Charlotte Kalla stod för ett guldryck och knäckte Marit Björgen och alla de andra.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag