Jan Mursak blev stor hjälte när hans Slovenien vände och vann mot USA. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAJan Mursak blev stor hjälte när hans Slovenien vände och vann mot USA. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Jan Mursak blev stor hjälte när hans Slovenien vände och vann mot USA. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
USA inledde bäst – men fick se sig slagna av Slovenien. Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNUSA inledde bäst – men fick se sig slagna av Slovenien. Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
USA inledde bäst – men fick se sig slagna av Slovenien. Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Skrällen: USA föll i premiären

Publicerad
Uppdaterad

Det skrällde direkt i hockeypremiären i OS.

Jan Mursak blev stor hjälte när hans Slovenien vände och vann mot USA.

– Det är lite chockerande, säger experten Calle Johansson i Kanal 5.

Medaljkandidaterna USA ledde matchen med 2-0 inför den sista perioden, och såg ut att gå mot en enkel seger i premiärmatchen.

Då stod Slovenien, ett av turneringens sämst rankade lag, för en superskräll.

Jan Urbas och Jan Mursak såg till att det var kvitterat efter full tid.

Matchen gick till förlängning – och där drog Slovenien det längsta strået. Frölundaspelaren Mursak satte dit avgörande 2-1 efter 38 sekunder, och säkrade två oväntade poäng till Slovenien.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

"Turneringen är död"

”Herregud. OS-turneringen är död för mig nu”, skriver WGR:s hockeyjournalist Howard White på Twitter.

– Detta är en riktig skräll, säger experten Calle Johansson i Kanal 5.

Johansson var kritisk till USA:s upplägg inför turneringen – de har inte haft något gemensamt träningsläger, utan har endast tränat tillsammans några dagar på plats i Sydkorea.

– Det är lite chockerande att de inte haft något läger, jag förstår inte det, säger han.

Samtidigt förlorade favorittippade Ryssland mot Slovakien.

 

LÄS MER: Alla tv-tider i OS för torsdag 15 februari 

LÄS MER: Sverige dömer ut förklaringen efter Stina Nilssons guld

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag