Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jublar – sen blir hon blåst på sin medalj

Kim Boutin
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
Choi Min-jeong
Foto: HOW HWEE YOUNG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: HOW HWEE YOUNG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Choi Min-jeong jublade över sin OS-medalj.

Minuterna senare blev hon diskad.

Domslutet gjorde att kanadensiskan Kim Boutin fick brons.

OS i Pyeongchang är i full gång, och under tisdagen avgjordes bland annat OS-finalen i 500 meter skridskor.

Folkfest och imponerande prestationer präglade tävlingarna – men det hela fick en bitter eftersmak.

Choi Min-jeong jublade glatt för sin silvermedalj.

Men efter en kontroversiell situation diskades silvermedaljören på grund av obstruktion – och sydkoreanska supportrar var inte sena med att vädra sin ilska.


LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

Osmakliga påhoppet: "Skär av dina smutsiga händer"

Slagpåse för denna ilska blev den nya bronsmedaljören Kim Boutin, som fått ta emot mängder med ilska på diverse sociala medier. Olympics.cbc rapporterar om kommentarer som:

"Skäms du inte över att ha fuskat i OS?", "Om jag hittar dig kommer du dö", "Lägg ner karriären och hoppas du får ett svårt liv" och i en skärmdump syns även "Skär av dina smutsiga händer".

Inga trevliga ord alltså – och nu engagerar sig den kanadensiska olympiska kommittén, enligt en intervju med Boutins pappa gjord av Radio-Canada.

Stöttas av somliga

Alla var dock inte lika hårda i tonen mot just Boutin, utan menade i stället att folk borde skylla på domaren. I kommentarsfältet syntes även stöttande personer:

"Alla, snälla, det är domaren som ska beskyllas. Idrottaren gjorde inget fel" och "Som korean är jag väldigt ledsen över att vissa människor lämnar såna här kommentarer. De är väldigt känsliga just nu. Snälla, glöm det här och njut av resten av OS. Jag är så ledsen".

Kim Boutin har stängt ner sina sociala medier efter hatstormen. Den kanadensiska olympiska kommittén har också låtit meddela att man kopplat in polisen och skridskoförbundet för att utreda hoten.

"Hälsan, tryggheten och säkerheten för alla våra OS-utövare är vår högsta prioritet, skriver olympiska kommittén i ett uttalande. 


LÄS MER: Alla tv-tider i OS för torsdag 15 februari 

LÄS MER: Sverige dömer ut förklaringen efter Stina Nilssons guld

LÄS MER: Väderkaoset i OS – parken evakueras 

LÄS MER: Fylleskandal skakar Norge – ledare skickas hem