Jessica Almenäs slår tillbaka mot hatbrevet

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: MAGNUS RAGNVID / DISCOVERTY
Foto: SVEN LINDWALL

Jessica Almenäs har åkt till Sydkorea för att arbeta med Kanal 5:s OS-sändningar.

Efter att ha fått en kommentar om att hon är en dålig mamma som lämnar sitt barn i Sverige slår nu programledaren tillbaka mot hatet.

"Sam har det bra, han har en alldeles underbar pappa" skriver Jessica Almenäs på Instagram.

Jessica Almenäs, 42, är en av programledarna som sänder OS från Sydkorea.

Men att programledaren, som fick barn i juli med sambo Patrik Fahlgren, 32, inte tar med sig den yngsta sonen till Sydkorea, är något hon nu får näthat för.

På Instagram publicerar Jessica Almenäs en kommentar hon har fått från en följare, som bland annat skriver att Kanal 5-profilen är "Sveriges sämsta morsa" och där läsaren tycker synd om Almenäs barn.

"Jag har fått fanmail... Tänker på boken jag var med i, "Dålig mamma eller superkvinna", och hur viktig den faktiskt är. För jag gissar att ”Sara” inte har skickat ett sånt här mail till alla småbarnspappor som är här i Sydkorea och jobbar? I jämställdhetens namn liksom." skriver Jessica Almenäs på Instagram.

LÄS MER: OS-programmet dag för dag

Jessica Almenäs slår tillbaka mot hatkommentaren innan OS

Hon fortsätter med att poängtera att sonens pappa, Patrik Fahlgren, är fullt kapabel att ta hand om deras barn på egen hand några veckor.

"Tänker inte be om ursäkt för att jag har fått möjligheten att uppleva en mångårig dröm - att få jobba med ett OS. Kanske är det once in a lifetime. Och Sam har det bra, han har en alldeles underbar pappa i Patrik Fahlgren (ingen som var upprörd förresten när Sam var 3 månader och var med mig tre veckor på Kreta och inte träffade sin pappa..). Men såhär är det, 2018, att vara kvinna och vilja ha både karriär och familj. Sorgligt ändå." skriver Jessica Almenäs.

Nu hyllas hon av sina följare för att hon står upp för jämställdheten, och inte tar åt sig av hatet.

"Personligen tycker jag Jessica Almenäs är en kvinnlig förebild för nutiden" skriver en person.

"Blir mörkrädd! Herregud vad det finns människor. Du gör så rätt som tar den här chansen" tycker en annan.


https://www.instagram.com/p/BeyDtLvB_X-/?taken-by=jessicaalmenas