Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

OS-stjärnans tårar: "Värsta mardrömmen"

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
Guillaume Cizeron försöker att laga Gabriella Papadakis klänning.
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA

Konståkaren Gabriella Papadakis succé slutade i tårar.

Hennes dräkt havererade och visade upp hud. 

– Man tränar inte så här hårt för att tappa poäng på grund av en dräkt, säger Papadakis enligt USA Today.  

Paret Gabriella Papadakis och Guillaume Cizeron var på väg mot ett superåk när olyckan var framme. I slutet gjorde en Papadakis en rörelse där hon knyckte bakåt med ryggen, vilket innebar att en del av hennes klänning åkte upp. I några korta sekunder syntes en del av hennes ena bröst. 

Papadakis var otröstlig efter haveriet. Hon grät öppet och hävdade att missen hade påverkat hennes sportsliga prestation. Hon och Cizeron fick ändå relativt höga 81 poäng för sin insats. De har en liten chans på guldet, men missen innebär att de ligger 1.74 poäng bakom rivalerna Tessa Virtue och Scott Moir. 

"Min värsta mardröm"

– Det var min värsta mardröm, att det här skulle hända i OS. Jag kände det direkt och började be till Gud, säger Papadakis enligt USA Today. 

– Det var första gången nåt sånt hände. Jag försökte behålla koncentrationen och göra klart rutinen utan att nåt mer gick fel. 

– Det är tufft. Man tränar inte så här hårt för att tappa poäng på grund av en dräkt. 

Cizeron var imponerad av sin partners professionalism.

– Det var fantastiskt gjort med tanke på det som hände. Det där är inget du räknar med när du inleder ett program. Det är svårt att behålla fokus när det händer, säger han. 

– Vi är inte jättebesvikna, men det kunde ha gått bättre om det där inte hade hänt. 

Stor kritik mot kanalen

I Kanada blev händelsen en kontrovers på grund av tv-kanalen CBC:s hantering av situationen. Många reagerade på att CBC visade upprepade repriser på Papadakis ofrivilligt blottade hud – ur flera olika vinklar och i slowmotion.

CBC kände sig manade att svara på kritiken.

"Vi sände den där tävlingen live utan fördröjning och vi får reprisbilderna från arrangörerna. Vi kommer att ta bort bilderna när vi sänder det igen", skriver CBC på Twitter.