Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Historiska OS-stjärnan: "Varit mycket frierier"

Foto: FRANK HOERMANN/SVEN SIMON / IMAGO/SVEN SIMON IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN

Hon blev historisk efter sina OS-guld i både snowboard och alpin utförsåkning. 

Nu berättar Ester Ledecka om livet efter succén i Sydkorea. 

– Det var mycket frierier efter OS. Men mitt hjärta tillhör Bryan Adams, säger Ledecka till schweiziska Blick. 

Ester Ledecka är en tjeckisk snowboardåkare och alpin skidåkare. Hennes OS-guld i super-G och snowboardens parallellstorslalom gjorde henne till den första kvinnan någonsin att ta guld i två olika sporter i samma OS. 

Livet efter tävlingarna i Pyeongchang har därför blivit omvälvande för Ledecka. 5000 fans firade hennes bedrifter i Prag under förra veckan. 

– Jag har fortfarande en känsla av att allt är en dröm. Men jag känner mig fortfarande som samma person, jag känner mig inte som en stjärna, säger Ledecka till schweiziska tidningen Blick. 

LÄS MER: Sveriges alla medaljer under OS 2018 i Pyeongchang.

"Det är svårt med Bryan, han är alltid på turné"

Framgångarna i OS innebar inte bara uppskattning från fans. Vissa hörde också av sig med äktenskapsförslag till stjärnan. 

– Oh ja, det var mycket frierier. Men mitt hjärta tillhör Bryan Adams, säger Ledecka.  

Hon är ett stort fan av den kanadensiska hitmakarens musik. De träffades en gång där Adams signerade Ledeckas gitarr. Tjeckiskan verkar dock inte ha stora förhoppningar om en framtid med mannen bakom "Summer of 69". 

–  Det är svårt med Bryan, han är alltid på turné, säger Ledecka. 

LÄS MER: Alpina världscupen 2017/18 – allt du behöver veta. 

"Jag grät i efterhand"

I samband med presskonferenserna under OS hade Ledecka på sig sina skidglasögon. Vilket inte handlade om någon marknadsföringskampanj, menar hon. 

– Det var för att jag inte hade något smink med mig utan jag fokuserade så mycket på tävlingarna. Efter loppet var jag plötsligt ensam i tältet vid målområdet, de andra hade gått i väg och sminkat sig men jag hade inget sånt med mig! 

Ledecka berättar att hon fick lite kritik av sin tjeckiska lagkamrat Martina Sablikova, som är storstjärna i skridsko, eftersom hon inte grät under medaljceremonin. 

– Jag grät senare, när jag såg mitt snowboardlopp på tv, säger Ledecka. 

LÄS MER: Vinterstudion 2017/2018 – schema och tv-tider.