Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hatas: "Vill att jag ska lämna tillbaka medaljen"

Foto: EVERETT COLLECTION / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ EVERETT COLLECTION, INC.
Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Adam Rippon, 28, tog OS-brons i konståkning och har hyllats stort hemma i USA.

Samtidigt får medaljhjälten ta emot hat - på grund av sin sexualitet.

– Folk vill att jag ska lämna tillbaka OS-medaljen, säger Rippon till New York Times

I OS var den 28-årige amerikanen en av fyra öppet homosexuella idrottsmän. Tillsammans med sina lagkamrater vann Rippon brons i herrarnas lagtävling i konståkning. 

Efter succén har Rippon mottagit mängder av hat från folk som inte accepterar hans sexuella läggning. 

– Folk tycker att jag ska ”hålla mig på min planhalva”, att jag ska lämna tillbaka medaljen och de kommer med kommentarer som: ”Du vann inte ens!”, säger han till New York Times.

OS-hjälten berättar om hatet

Vissa kommentarer svarar Rippon på, andra försöker han bara ignorera. Samtidigt försöker han tipsa barn och ungdomar som tvingas genomgå samma sak som han själv. 

– Börja med att hitta fem positiva meddelanden och svara på dem först. När du är klar med det så inser du att den negativa kommentaren inte betyder något. De känner inte dig och de har bevisligen inget intresse av att lära känna dig heller, säger han.

Rippon har bland annat skapat rubriker vid ett tidigare tillfälle när han vägrade att ställa upp på ett möte med USA:s vicepresident Mike Pence. Enligt Rippon berodde det på Pences syn på homosexualitet.