Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hårda OS-kritiken: ”Redan ett fiasko”

Per Elofsson. Foto: SVEN LINDWALL
Robert Perlskog. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Per Elofsson i Kanal 5:s sändning.

PYEONGCHANG. Tävling efter tävling ställs in på grund av kraftiga vindar.

Nu får arrangören av vinter-OS stenhård kritik för de blåsiga omständigheterna. 

"Pyeongchang-OS är redan ett fiasko", skriver TV2:s krönikör Per Angell Berntsen.

Det blåser snålt i Pyeongchang.

Under onsdagen skickades ett nödlarm ut i samtliga mobiler i området om "kraftig blåst". Timmarna senare evakuerades människor från kuststaden Gangneung, där hockeyn, konståkning, curling och skridsko avgörs.

Flera människor har också ha förts till sjukhus för ögonskador efter att ha fått sand och skräp som virvlat upp från marken i ögonen.

Som en följd har en rad tävlingar återigen ställts in.

Damernas slopestylekval i snowboard har redan ställts in. Herrarnas störtlopp har skjutits upp, liksom damernas slalom och storslalom. Och under onsdagen ställdes även damernas skidskytte in, för att avgöras på torsdag.

– Det är många som förbereder sig just för den här dagen, och att få det uppskjutet är inte alls bra. Det ställer till det för de aktiva, säger experten Per Elofsson i Kanal 5.

Kritik mot OS-arrangören efter väderkaos

Men än mer kritiska röster höjs nu om att de olympiska spelen är ett misslyckande.

"OS i Pyeongchang är redan ett fiasko för den internationella olympiska kommittén (IOK)", skriver TV2:s krönikör Per Angell Berntsen.

"Den första veckan har varit präglad av iskall vind, tomma arenor och en atmosfär utan idrottskultur och stämning", fortsätter han och tillägger: 

"Det är inte OS-arrangörens fel att det är dåligt väder. Poängen är att IOK aldrig borde ha lagt spelen här. Alla som har varit här har upplevt extremvädret förut". 

VG:s Leif Welhaven stämmer in:

"Den här vindparodin överskuggar det mesta av alla idrottsglädje. Den genomträngande vinden har redan varit en snackis sedan OS började... För tillfället blåser OS-entusiasmen bort. Sekundmeter för sekundmeter", skriver han.

Kommentatorn Robert Perlskog är kritisk:

"Fiasko för dom alpina tävlingarna i OS. Inte ens slalom gick att köra. Hopplöst för dom aktiva som laddat och för nattugglor och TV-bolag", skriver han. 

Enligt SOK:s meteorolog Thomas Mårtensson kommer läget att förbättras under torsdagen, och fler tävlingar kommer att kunna genomföras. 

– Det kommer lösa sig till i morgon. Det här är enligt prognoserna, det stämmer ganska bra att det skulle blåsa mycket i dag. Det kommer inte blåsa på det här sättet i morgon. För i dag är det väldigt, väldigt blåsigt, säger han. 

 

https://twitter.com/robertperlskog/status/963701088556912640

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

LÄS MER: Alla tv-tider i dag, onsdag 14 februari 

LÄS MER: Sverige dömer ut förklaringen efter Stina Nilssons guld

LÄS MER: Väderkaoset i OS – parken evakueras 

LÄS MER: Fylleskandal skakar Norge – ledare skickas hem 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!