Bilden där Sjinkie Knegt, till vänster, påstås visa fingret. Foto: JULIE JACOBSON / AP TT NYHETSBYRÅNBilden där Sjinkie Knegt, till vänster, påstås visa fingret. Foto: JULIE JACOBSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Bilden där Sjinkie Knegt, till vänster, påstås visa fingret. Foto: JULIE JACOBSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEON HEON-KYUN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: JEON HEON-KYUN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEON HEON-KYUN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: / Copyright 2018 The Associated Press. All rightsFoto: / Copyright 2018 The Associated Press. All rights
 Foto: / Copyright 2018 The Associated Press. All rights

Nya anklagelsen efter bilden från prispallen

Publicerad

Sjinkie Knegt vann silver i 1500-meter i speed-skating. 

Sedan anklagades han för att ha gett vinnaren Lim Hyo-jun fingret under prisceremonin.

Redan under EM 2014 förlorade han sina medaljer efter ett lopp. 

Sjinkie Knegt har tvingats förneka att han diskret gett Lim Hyo-jun, guldmedaljören i speedskatingens 1500-meterslopp, fingret under prisceremonin. Bilder visar hur holländaren håller upp högerhanden långfinger samtidigt som han kramar om maskoten Soohorang under medaljutdelandet. Knegt, världsrekordhållare på distansen, förlorade guldet till sin stora rival, Sydkoras Lim Hyo-jun, efter att ha försökt rycka för tidigt. 

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Förlorat sina medaljer

Efteråt anklagades Sjinkie Knegt för att ha gett värdnationens guldmedaljör fingret.
– Det såg ut som att jag gav långfingret. Det var inte med avsikt, säger han till Korea Times.
– Det ser bara illa ut på bilden, men det var inte med avsikt, Jag höll bara min medalj, säger Sjinkie Knegt.
Det är inte första gången Sjinkie Knegt skapar uppståndelse efter att ha förlorat guldet med liten marginal. Efter att Victor Ahn snuvat honom på segern i EM 2014 åkte han bakom vinnaren  och gav honom fingret. Domarna stängde av Knegt för gesten och tog ifrån honom bronset han vunnit under loppet.

– Jag hatar det här, sa han till telegraaf efteråt.

Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag