Anna Haag petas från 10 kilometer fristil. Foto: SVEN LINDWALLAnna Haag petas från 10 kilometer fristil. Foto: SVEN LINDWALL
Anna Haag petas från 10 kilometer fristil. Foto: SVEN LINDWALL
Anna Haag. Foto: SVEN LINDWALLAnna Haag. Foto: SVEN LINDWALL
Anna Haag. Foto: SVEN LINDWALL

Haags mardröm – petas i OS-loppet

Publicerad

PYEONGCHANG. Sveriges lag till damernas 10 kilometer fristil på torsdag är klart.

Mest anmärkningsvärt:

Anna Haag petas.

Det har hela tiden varit klart att Charlotte Kalla och Ebba Andersson ska åka torsdagens 10 kilometerslopp.

Charlotte Kalla gör det som stor guldfavorit efter segern i skiathlon i lördags, ett lopp där Ebba Andersson överraskade rejält med sin fjärdeplats.

En plats var också på förhand vikt åt Stina Nilsson - men direkt efter sprintguldet  kom ett klart besked från Nilsson på den internationella presskonferensen.
– Jag åker inte 10 kilometer, sa svenskan.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

 

I stället får nu två andra sprintspecialister chansen: Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk.

Därmed petas alltså distansåkaren Anna Haag - som fick en bedrövlig start på OS i skiathlonloppet i lördags.

– Jag var helt slut när jag gick i mål, sa en besviken Haag då.

Beskedet: Anna Haag petas

Och nu fortsätter alltså besvikelserna för den svenska veteranen. På onsdagen kom beskedet att hon inte får åka 10 kilometer fristil på torsdag.

Det innebär med stor sannolikhet att Anna Haag även riskerar att petas från en plats i lördagens stafett.

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

 

Där är Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Ebba Andersson givna på var sin sträcka. Före OS var Haag den självklara kandidaten för att ta den sista platsen i laget - men nu ser det högst tveksamt ut.

Mycket talar i stället för att någon av Ida Ingemarsdotter eller Hanna Falk ligger bäst till för den platsen - som förmodligen innebär startsträckan.

Torsdagens lopp över 10 kilometer fristil startar 07.30 svensk tid.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag