Galna kraschen – han fäller alla

Publicerad

Matthias Mayer kraschade i herrarnas kombination.

Österrikiskan klarade sig bra – men han tog med sig ett gäng funktionärer och fotografer i sitt fall.

Marcel Hirscher tog sin första olympiska guldmedalj på tisdagen.

Österrikaren vann kombinationen, efter ett starkt slalomåk.

– Och det är bara början på hans mästerskap, sa experten Therese Borssén i Kanal 5.

Österrikaren fick sällskap av två fransmän på pallen: Alexis Pinturault och Victor Muffat-Jeandet.

Det var Matthias Mayer som bjöd på de mest uppseendeväckande bilderna från slalomåket. Österrikaren, som var trea efter störtloppet, grenslade en käpp och kraschade direkt. Mayer kanade nerför backen i hög fart – och for rakt in i en grupp funktionärer och kameramän.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

"Det är inte helt ofarligt"

Ett gäng personer fälldes, och snön yrde.

– Hur gick det för kameramannen?, frågade sig experten Hans Olsson i Kanal 5.

Olsson förklarar att det kan vara speciellt för en fartspecialist att ge sig ut i en slalomtävling.

– Det är inte helt ofarligt när man som störtloppsåkare ger sig ut och ska köra slalom så fort du kan. Det är så bra grepp i snön.

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag