Charlotte Kalla ska på ny guldjakt. Foto: SVEN LINDWALLCharlotte Kalla ska på ny guldjakt. Foto: SVEN LINDWALL
Charlotte Kalla ska på ny guldjakt. Foto: SVEN LINDWALL
Kalla körde ett lätt träningspass i natt. Foto: SVEN LINDWALLKalla körde ett lätt träningspass i natt. Foto: SVEN LINDWALL
Kalla körde ett lätt träningspass i natt. Foto: SVEN LINDWALL

Frågan som Kalla inte vill svara på

Publicerad

PYEONGCHANG. Charlotte Kalla är i storform.

Men ett minne från Davos gör henne ändå osäker inför 10 kilometer fristil.

– Många kan åka fort på den här distansen, säger Kalla.

Vilka som blir allra tuffast att slå? Det vill hon inte prata om.

OS i Pyeongchang började på bästa möjliga sätt för Charlotte Kalla. Hon ryckte ifrån konkurrenterna och knep guldet i skiathlon.

Sen dess har hon mest njutit.

Vilat, åkt lite skidor och ätit tårta.

– Vi hade ett medaljfirande i går. Det var supergoda tårtor som vår kock hade fixat och hela gänget var samlat, säger Kalla med ett leende.

Hur mycket tårta vågar du äta?

– Lagom mängder!

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/photos/rpp.1910894539238708/1967220140272814/?type=3&theater

"Favorit för andra"

Nya tävlingar ligger runt hörnet. Redan på torsdag är det dags för 10 kilometer fristil, det som genom alla år varit Charlotte Kallas favoritdistans.

En given guldchans.

Samtidigt påpekar hon att det finns saker som talar emot att det ska bli ett nytt guld redan här.

– I år har masstarterna gått väldigt bra för mig, både i Kuusamo och i Lillehammer. Och tänker man tillbaka på 10 kilometer fristil i Davos så var jag bara åtta, säger Kalla.

– Det är många tjejer som har visat att de kan åka fort på den här distansen. Det är en favorit för mig, men för många andra också.

 

LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum

Vill inte svara

Just i Davos var Ingvild Flugstad Östberg, Ragnhild Haga, Krista Pärmäkoski, Teresa Stadlober, Nathalie Von Siebentahl och Kerttu Niskanen alla före henne i mål.

– Nu är det säkert många som är revanschsugna också, som vill åka bättre än vad de gjorde i skiathlon. Men det är svårt att nämna någon...

När en reporter försöker pressa henne på ett namn säger Kalla bestämt:

– Nej, jag nämner ingen.

Vilka andra svenskor som kör 10 kilometer fristil? Ebba Andersson är klar för start, men de två sista platserna hålls öppna i ytterligare ett dygn. Stina Nilsson, Anna Haag, Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter är alla aktuella för start.

Ole Morten Iversen, Charlotte Kalla och Anna Haag.Foto: SVEN LINDWALL
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag