Heidi Weng Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAYHeidi Weng Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Heidi Weng Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Förvirringen: ”Var ska jag åka egentligen?”

Publicerad

PYEONGCHANG. Heidi Weng kvalade sig vidare till kvartsfinal på sprinten. 

Trots det var hon helt förvirrad i den mixade zonen. 

– Var ska jag åka egentligen, i eller utanför spåret?, säger hon. 

Stina Nilsson visade styrka i sprintkvalet i Pyeongchang. Svenskan, som är stor guldfavorit tillsammans med Maiken Caspersen Falla, hade bäst tid av alla i kvalet. 

Hon körde in på 3:08.74, 39 hundradelar bättre än just Falla. 

Den enda andra norskan på en topp 10-placering efter prologen var Heidi Weng, men hennes lopp hade inte gått så bra. 

 

LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum.

Heidi Wengs förvirring efter prologen

Hon var uppenbart förvirrad i den mixade zonen och stannade till i några sekunder för att berätta att hon inte visste hur hon skulle ta sig an  den tuffa backen. 

– Jag vet inte var jag ska åka. Ska jag åka i eller utanför spåret? Det var så svårt att få fäste. Det var ingen bra känsla, jag fick det inte att funka. Jag måste ta reda på om jag ska gå i eller utanför spåret. 

För att få svar behöver hon inte fråga någon annan än landsmannen och landslagskamraten Eirik Brandsdal. Han kom på 18:e plats i herrarnas prolog, men visste hur man tog sig an uppförsbacken bäst. 

– Här ska man gå utanför spåret. 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag