Anja Pärson på plats i Pyeongchang. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNAnja Pärson på plats i Pyeongchang. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anja Pärson på plats i Pyeongchang. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Filippa Rådin och Anja Pärson. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFilippa Rådin och Anja Pärson. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Filippa Rådin och Anja Pärson. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTENFoto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
 Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Filippas kärleksfulla ord om hustrun Anja

Publicerad

Anja Pärson lämnade familjen hemma när hon reste till OS i Pyeongchang.

Nu skriver hustrun Filippa Rådin en känslosam kärlekshyllning.

"Hon får känslorna att storma runt i mig i sån fart att det nästan gör ont", skriver Rådin på sin blogg.

Anja Pärson fungerar under OS som programledare för Kanal 5:s studiosändningar tillsammans med Jessica Almenäs, och finns även på plats för att bidra med sina kunskaper inom de alpina grenarna.

Det står tidigare klart att alpinlegendaren lämnar familjen, hustrun Filippa och deras två barn, hemma för att själv resa till Sydkorea.

Det geografiskt känsliga läget, och den upptrappade konflikten mellan Syd- och Nordkorea, har bidragit till beslutet.

"Det var pga av världsläget Anja och jag tog ett tufft beslut att familjen inte skulle åka med och att jag skulle stanna hemma med barnen. Men jag tror att sorgen över att inte vara tillsammans nog ändå är störst från att jag faktiskt älskar henne dödligt mycket och inte vill vara utan henne för lång tid. Nu går det inte att blunda för att det är det länge tills jag får sitta vid samma frukostbord, dricka en god kopp och planera upp dagen tillsammans. Jag vet att andra har det värre men det ändrar inte att det gör förbannat ont i mig just nu", skrev Filippa Rådin på sin blogg då.

Nu, i samband med alla hjärtans dag, har Rådin kommit med ytterligare en stark kärleksförklaring.

Filippa Rådin om kärleken till Anja Pärson

"Hon får känslorna att storma runt i mig i sån fart att det nästa gör ont . Men samtidigt som det gör ont är det konstigt nog ren glädje, glädje över att jag fortfarande efter lång tid känner så mycket för min fru att kroppen fortfarande stormar.

Just nu är det alla hjärtans dag och avståndet är ovanligt stort mellan oss, känslorna ligger fortfarande utanpå kroppen på samma sätt som den dag hon åkte till OS. längtan i sig har inte avtagit utan snarare blivit mer lätthanterlig, vetskapen av att varje dag som går tar oss också närmare varandra gör det uthärdligt".

Anja Pärson svarar Filippa

Rådin tipsar också sina bloggläsare om att försöka ta nya perspektiv på tillvaron i sin relation.

"När tog du senast tillbaka känslan? Flyttade dig tillbaka till tiden då du var som mest förälskad i din partner? Gav dig själv en riktig jävla omgång nyförälskelse? Om du inte gjort det på ett tag är det hög tid i dag."

På Instagram delar Anja Pärson med sig av en bild på en blombukett hon fått av Rådin.

"Underbar och fin älskar dig mer än du någonsin tror", skriver Pärson till bilden.

https://www.instagram.com/p/BfLUebaH1Hq/?hl=sv&taken-by=anjaparson

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

LÄS MER: Alla tv-tider i dag, onsdag 14 februari 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

LÄS MER: Sverige dömer ut förklaringen efter Stina Nilssons guld

LÄS MER: Väderkaoset i OS – parken evakueras 

LÄS MER: Fylleskandal skakar Norge – ledare skickas hem 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag