Stina Nilsson med OS-guldet. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNStina Nilsson med OS-guldet. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Stina Nilsson med OS-guldet. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Stina kramar om pappa efter guldet. Foto: SVEN LINDWALLStina kramar om pappa efter guldet. Foto: SVEN LINDWALL
Stina kramar om pappa efter guldet. Foto: SVEN LINDWALL
Pappa missade dock Stinas medaljceremoni. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNPappa missade dock Stinas medaljceremoni. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Pappa missade dock Stinas medaljceremoni. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Familjens miss: "De var ledsna"

Publicerad

PYEONGCHANG. Stina Nilssons pappa Richard hade hoppats få se dottern ta emot sitt OS-guld i kväll.

Men han blev tvungen att kasta sig till flygplatsen.

– Han hade gått och väntat hela dagen på det här, säger förbundets längdchef Johan Sares.

Medaljceremonier brukar sällan vara särskilt dramatiska. Men när Stina Nilsson skulle ta emot sitt OS-guld var det faktiskt spännande på flera håll.

Dels var Stina själv försenad (!) och ceremonin för damernas sprint fick skjutas upp tio minuter.

Dels blev hennes pappa Richard blåst på hela upplevelsen.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag  

Åkte till flygplatsen

Richard Nilsson, som varit vid hennes sida under hela karriären, var på plats i Pyeongchang tillsammans med Stina Nilssons faster och de hade räknat med att stå i publiken under medaljceremonin.

Men de hann inte.

– Nej, de är på väg till flygplatsen nu, säger förbundets längdchef Johan Sares när SportExpressen träffar honom i publikhavet.

– Vi trodde ju att medaljceremonin skulle börja 19.00 (lokal tid) och då hade de hunnit. Men sen insåg vi att sprinttjejerna skulle upp först vid 19.45 och då hade de missat sitt tåg till flygplatsen.

Hur reagerade de på det?

– De var ledsna, så klart.

 

LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum

"En jättestolt pappa"

Pappa fick dock uppleva tävlingen på plats. SportExpressen var med honom på läktaren kort efter att Stina Nilsson sprintat ifrån Maiken Caspersen Falla och knipit guldet.

– Det är helt magiskt. Man finner inga ord, så mycket som Stina har kämpat för det här. Jag är en jättestolt pappa, absolut. Det är OS vart fjärde år och du ska lyckas på just den dagen. Allting måste klaffa, förklarade Richard Nilsson.

– Jag vet inte riktigt hur jag ska fira, men jag ska åka ner till ett gäng vänner som bor vid havet här i Pyeongchang. Sedan får vi se vad som händer.

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/videos/10155606612033089/
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag